Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul pentru lupta antifraudă îi dă dreptate lui Ponta: Controlul la firma lui Nelu Iordache, cerut de la Bruxelles

olaf bun

Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF transmite, într-un răspuns oficial, că verificările din 2012 în cazul firmei Romstrade, a afaceristului Nelu Iordache, a fost solicitat de la Bruxelles, de OLAF, nu a fost comandat de premierul Victor Ponta, aşa cum susţinea Iordache.

"Potrivit art. 2 din Legea 61/2011 privind organizarea și funcționarea Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, Departamentul asigură, sprijină şi coordonează, după caz, îndeplinirea obligațiilor ce revin României privind protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene, în conformitate cu prevederile art. 325 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, iar în îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, DLAF acționează pe bază de autonomie funcțională și decizională, independent de alte autorități și instituții publice.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, la sesizarea OLAF, respectiv AM POS Transport, a efectuat acțiuni de control cu privire la mai multe proiecte finanțate din fonduri europene, având ca beneficiar Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania, care a încheiat, în implementarea acestor proiecte, contracte de lucrări cu diverse asocieri, în cadrul cărora, printre asociați a fost și SC ROMSTRADE SRL.

Cu privire la derularea/blocarea/suspendarea Programului Operațional Sectorial Transport 2007 - 2013, puteți solicita informații Ministerului Fondurilor Europene", precizează DLAF.

Vezi şi: Cercetătorii japonezi avertizează: Dacă ai această grupă de sânge eşti în pericol

Omul de afaceri Nelu Iordache a lansat duminică seară o serie de acuzaţii în emisiunea "Controverse", realizată la B1 de Andrei Bădin. Iordache l-a acuzat pe fostul premier Victor Ponta că l-ar fi arestat pentru a-i lua afacerile.

Într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, Victor Ponta l-a contrazis pe Iodache: "Firma Romstrade (a lui Iordache) a câștigat în 2011 licitația din fonduri europene pentru autostrada Arad - Nădlac. A semnat contractul și a luat un avans de cam 4 milioane de euro de la UE. A transferat toți banii prin alte firme ale lui. În 2012, când au venit subcontractorii să îi plătească pentru ce lucrau, nu le-a dat banii (că nu avea) și aceștia l-au reclamat. În urma controlului făcut de OLAF și de Autoritatea de Management de la Ministerul Transporturilor, s-a constatat în 2012 că a furat banii și s-a reziliat contractul. Din cauza lui a fost suspendat și tot Programul Operațional Transporturi pentru România cam 1 an de zile."

Ulterior, Iordache l-a acuzat pe Ponta că ar fi ordonant controlul DLAF la Romstrade: "Controlul despre care domnia sa a afirmat ieri, că ar fi fost făcut de OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă), a fost făcut de fapt de DLAF (Departamentul de Luptă Antifraudă), department din cadrul Guvernului României condus la acea vreme de bunul său prieten, procurorul DNA Claudiu Dumitrescu. Evident ca acest control al DLAF s-a făcut la ordinul direct al lui Victor Ponta."

Vezi şi: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.