Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depunere de jurământ la Cotroceni

palatul cotroceni

Bogdan Chiriţoiu şi Otilian Neagoe au depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, vicepreşedinte la Consiliul Concurenţei, pentru un nou mandat de cinci ani, într-o ceremonie derulată, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

"Plecând de la rolul şi competenţele autorităţii naţionale de concurenţă, sper că reînvestirea dumneavoastră în aceste funcţii să fie o garanţie a continuării aceleeaşi linii de profesionalism şi obiectivitate de care a dat dovadă instituţia pe care o conduceţi. Vă doresc mult succes în activitate", a declarat, cu acest prilej, şeful statului.

Iohannis a caracterizat Consiliul Concurenţei drept "una dintre instituţiile publice fundamentale pentru protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mediu concurenţial normal în vederea promovării intereselor consumatorilor".

De asemenea, în cadrul ceremoniei de marţi, la care a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat şi un alt atribut al Consiliului, respectiv acela de a fi învestit cu competenţe în aplicarea dispoziţiilor Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene în cazul în care actele sau faptele întreprinderilor sau asociaţiilor de întreprinderi pot afecta comerţul dintre statele membre.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, 5 martie, decretul pentru numirea lui Bogdan Chiriţoiu în funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei pentru încă un mandat de 5 ani. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis a semnat, tot la acea dată, şi un decret pentru numirea lui Otilian Neagoe în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Concurenţei, pentru un mandat de 5 ani.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.