Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații au adoptat redefinirea familiei: Cum va fi revizuită Constituția

coalitia pentru familie

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

În forma actuală, Constituţia spune că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Deputaţii PSD, ALDE şi PMP, dar şi unii dintre cei ai PNL au declarat că vor susţine acest proiect de lege.

El urmează să fie supus votului final în şedinţa de plen de marţi a Camerei Deputaţilor.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

"Vreau să-i felicit pe toţi cei aproximativ 3 milioane şi jumătate de români care au semnat această iniţiativă cetăţenească de revizuire a Constituţiei. Avem de-a face cu o formă de expresie a principiului suveranităţii poporului. Valorile familiei sunt fundamentale pentru societatea românească. Eu, ca unu care susţine familia creştină, mi se pare un moment de referinţă pentru România. În ultima perioadă, valorile fundamentale, valorile morale, valorile identitare ale societăţii în care trăim sunt tot mai atacate peste tot pe glob. Familia a devenit o ţintă. Acest demers presupune apărarea familiei şi a întregii legislaţii şi a tuturor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care se cuvin tuturor persoanelor care convieţuiesc în familii. Nu se restrânge niciun drept. Eu, personal, voi vota pentru forma propusă de Coaliţia pentru familie", a spus în cadrul dezbaterilor pe proiectul de lege deputatul PNL, Daniel Gheorghe.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Deputatul PSD, Florin Iordache, a menţionat că şi grupul din care face parte va susţine acest proiect.

"Grupul PSD va susţine această iniţiativă, pentru că, din punctul nostru de vedere, această clarificare în Constituţie este bine-venită. Grupul PSD, mâine, la votul final, va susţine în integralitate această iniţiativă. Ea trebuie adoptată cu două treimi din totalul numărului de deputaţi, asta înseamnă 219 voturi", a spus Iordache.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Casa Albă: S-a cuplat, însurat fiind, cu soția fratelui său mort

Şi deputaţii PMP susţin acest proiect.

"PMP va susţine această iniţiativă. Eu, personal, cu toate că am trăit în Statele Unite de peste 10 ani şi oamenii văd democraţia altfel, cred că trebuie să ne păstrăm valorile creştin-ortodoxe. Cred că familia este formată dintr-un bărbat şi o femeie. Clar şi răspicat", a precizat deputatul PMP, Ionuţ Simionică.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

"ALDE susţine această propunere. Aş vrea să convingem opinia publică de faptul că această opţiune a noastră nu este îndreptată împotriva nimănui. Faptul că eu cred că într-o familie un copil trebuie să îi spună unuia dintre părinţi 'mamă' şi celuilalt 'tată' face parte din educaţia mea. Faptul că eu cred că şansa de revigorare a poporului român stă în familia care procreează şi care îşi educă odraslele pe spiritul valorilor tradiţionale şi al năzuinţelor face parte din destinul meu de român şi cred eu că face parte din trăinicia noastră ca naţiune", a declarat, la rândul său, deputatul ALDE, Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.