Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații au șefi noi: În ciuda USR și PMP, PSD a făcut legea în alegerea Biroului permanent

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camera Deputaților a ales, luni, structura Biroului permanent în această sesiune parlamentară. Vicepreședinții rămân aceeași, însă Dragoș Zisopol îl înlocuiește ca secretar pe Georgian Pop, care a demisionat din PSD. Cătălin Rădulescu este chestor al conducerii Camerei.

Componența Biroului Permanent a fost votată în plenul Camerei Deputaților, cu 166 „pentru” și un vot „împotrivă” pentru prima sesiunea parlamentară din anul 2019.

Citește și: Remiză între Isărescu și Teodorovici! Ce se va face cu taxa care a aruncat în aer sistemul bancar

Mircea Drăghici, cel propus de Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, a anunțat noua structură.

„Vicepreşedinţi PSD - Florin Iordache, Carmen Mihălcescu, Eugen Nicolicea, PNL Marilen Gabriel Pirtea. Secretari - PSD Mircea Drăghici, PNL Cristian Buican, USR Silviu Dehelean, minorităţi Dragoş Zisopol. Chestori - PSD Marcel Ciolacu şi Cătălin Rădulescu, UDMR Seres Denes, ALDE Andrei Gerea”, a spus Mircea Drăghici.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Votul pentru noua structură a Camerei Deputaților a fost secret, cu bile, scrie mediafax.ro.

Înaintea de alegerea noii structuri Opoziția a anunțat că nu va vota noua componență a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, fiindcă „nu se respectă nici algebra” parlamentară, întrucât PSD, în urma plecărilor din partid, ar trebui să aibă un coeficient mai mic în noua conducere.

Citește și: Liviu Pleșoianu sare în apărarea lui Mircea Badea, după bătaia încasată de la motociclist

„Aici nu vorbim de niște funcții. PNL nu pun problema funcțiilor. Vorbim despre reprezentativitate și despre reprezentativitatea Opoziției într-un organism de conducere al acestei institituții. În baza artimeticii, PSD pierde ponderea, pentru că a fost decimat prin plecările de deputați și Opoziției îi revine o voce mi puternică în organismul de conducere, pentu că așa e viața, pentru că sunt oameni care au spus - la revedere, politicii abuzive- și au intrat în Opoziție. Ca atare, PNL vă solictă să respectați regulamentul și Constituția. În structura conducerii Camerei Deputaților, PSD să aibă un cuvânt mai slab de spus, pentru că nu mai pot să aibă aceeași forță, ca în urma alegerilor, când oamenii v-au crezut pe cuvânt, iar Opoziția să fie mai puternică. (...) Dacă nu veți ține cont de aceste solicitări ale PNL, și anume ca PNL să poată să participe printr-un om în plus, și Opoziția, înafara de PNL, să primească șansa unui om în plus în BP de conducere, PNL nu va vota structura actuală a Camerei Deputaților.”, a spus liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Citește și: Reacție acidă a lui Traian Băsescu! Atacuri în rafală la Liviu Dragnea

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat că nu va vota noua structura a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

"Întrucât ştim deja de doi ani că legile nu mai reprezintă un lucru pe care consideraţi că trebuie să-l respectaţi, acum vedem că nu se respectă nici algebra, pentru că vorbim de un coeficient mai mic pe care îl aveţi, USR nu va vota această structură a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor", a explicat Barna.

Citește și: Liviu Dragnea intră în acțiune! Marea ofensivă a șefului PSD

Şi liderul PMP, Eugen Tomac, a făcut un anunț similar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.