Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Elena Dinu: Guvernul gafelor ne scapă de virus într-o singură oră!

Facebook
Cristina Elena Dinu

Hotărârea Guvernului nr. 16/10 martie privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este total inoportună, cel puțin prin prisma noilor prevederi introduse în măsurile de prevenire și control, susține deputatul PSD Elena Dinu într-un comunicat remis presei.

”Cea mai mare aiureală o constituie interzicerea circulației publice începând cu ora 22.00, cu o oră mai devreme față de până acum. Guvernanții nu au explicat ce a stat la baza acestei decizii, în prostul lor obicei de a nu comunica populației sarabanda de propuneri, restricții și interdicții.

Este greu de crezut că numărul infectărilor cu coronavirusul se poate diminua dacă oamenii nu circulă după ora 22.00, măsura frizând ridicolul și neavând niciun temei concret.

Oare este chiar atât de dificil pentru acest guvern de dreapta să vină și să le spună oamenilor din ce motiv trebuie să stea în case cu o oră mai devreme? Ce rațiuni epidemiologice și sanitare stau la baza acestei măsuri? Probabil că este imposibil pentru cei din coaliția austerității să le zică românilor adevărul, ca și în multe alte cazuri.

O altă decizie absurdă este limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică din zonele montane la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în localitățile în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă. Această măsură ar fi trebuit luată la începutul sezonului de schi, în niciun caz la finalul acestuia, dar se pare că pentru Cîțu și ai lui iarna e ca vara!

În timp ce „guvernul Nu se poate” se ocupă de cu totul alte lucruri față de adevăratele preocupări ale populației, în România se adâncește criza economică, socială și morală, oamenii fiind la un pas de colaps, atât din punct de vedere financiar, cât și psihic. Indicele sărăciei din țara noastră a crescut la un nivel îngrijorător, iar secțiile de psihiatrie ale spitalelor sunt arhipline, pe fondul efectelor pandemiei.

În acest timp, guvernul incapabil se ocupă de interdicții și de restricții nejustificate, accentuând panica și frustrarea populației, precum și starea de neîncredere față de măsurile care chiar au fundamentare.”, a mai spus parlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.