Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Elena Dinu: Trebuie să știm cât a influențat falsificarea informațiilor privind pandemia rezultatul alegerilor de anul trecut

Facebook
Cristina Elena Dinu

”Alături de colegii mei de la PSD, consider a fi absolut necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibilitatea falsificării datelor referitoare la pandemie, prezentate public cetățenilor anul trecut, în perioada Guvernului Orban, precum și influența lor asupra intenției de vot a cetățenilor”, anunță deputatul PSD, Elena Dinu într-un comunicat de presă.

”Pandemia nu este o bagatelă, ci o problemă gravă, de interes național, iar propagarea unor informații false pe această temă constituie o faptă de natură penală și de o gravitate extremă.

Această comisie de anchetă va mai avea rolul suplimentar de a determina dacă USR PLUS, respectiv alianța care a dezvăluit, prin ministrul Sănătății, falsificarea datelor respective, a acționat etic și în interes public sau urmărind doar propriul interes politic. Dacă USR PLUS este o entitate politică cinstită, atunci are obligația morală de a vota constituirea acestei comisii parlamentare, pentru a putea proba astfel cele afirmate public de către ministrul Vlad Voiculescu.

Mi se pare halucinant faptul că, din perspectiva unei potențiale falsificări a informațiilor reale cu privire la numărul îmbolnăvirilor și la incidența pandemiei, guvernul de anul trecut a decis organizarea alegerilor locale și parlamentare, fapt ce a generat un nou val de îmbolnăviri.

În cazul în care rezultatele obținute de această comisie vor stabili vinovăția fostului guvern liberal, atunci vom putea vorbi, fără nicio îndoială despre ridicarea unor semne pertinente de întrebare cu privire la oportunitatea desfășurării celor două runde de alegeri de anul trecut.

Pe cale de cauzalitate, cred că se poate lua în discuție inclusiv vicierea rezultatelor alegerilor de la finalul anului trecut, având în vedere gradul avansat de erodare a încrederii publice în PNL și în partenerii săi.

Cel mai probabil, amânarea alegerilor ar fi dus la o înfrângere și mai categorică a partidelor dreptei, precum și la constituirea unei alte formule guvernamentale.”, a mai spus deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.