Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat face acuzații dure: Guvernul a trecut cercetătorii din Educaţie sub control politic

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban guvern

Restructurarea guvernului Ludovic Orban deschide ușa pentru ocuparea unor posturi de cercetători din educație de către clientela politică, a transmis deputatul Mihaela Huncă.

„Guvernul României a luat decizia de a crea Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, prin comasarea Institutului de Știinţe ale Educaţiei cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Astfel, prin OUG nr. 68/2019 de desfiinţare a ISE, cercetătorii pierd statutul de neutralitate profesională, prin alipirea cu o instituţie în care salariaţii sunt funcţionari publici, instituţie care va fi condusă de o persoană numită sau subordonată politic”, potrivit deputatului.

“Am să vă spun de ce comasarea propusă prin ordonanţa de urgenţă nu este o soluţie viabilă. Funcţionarea ISE ca instituţie de sine stătătoare, guvernată de legislaţia cercetării ştiinţifice, garanta o selecţie a conducerii şi a personalului pe criterii de competenţă profesională, strict reglementate de această legislaţie. Schimbarea statutului cercetătorului în funcţionar public sau simplu personal contractual, deschide calea ocupării unor posturi de către clientela politică, în condiţiile în care până acum, aceasta putea accede doar în zona administraţiei publice, nu şi în zona cercetării ştiinţifice”, a mai zis Mihaela Huncă.

Vezi și: SURSE Alianță cu 7 partide pentru Viorica Dăncilă: nume sonore negociază cu PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.