Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat liberal declara razboi generalilor fara merit. Oprea si Ontanu, primele tinte

oprea general

Deputatul PNL Dan Cristian Popescu declara razboi generalilor fara merit. Principalele sale tine sunt Gabriel Oprea si Neculai Ontanu, sustinand ca acestia ar fi obtinut avansari in grad pe criterii politice. El a solicita explicatii de la MAPN in acest sens.

"După cum am anunțat, săptămâna trecută am demarat "Operațiunea Ecaterina Teodoriu", al cărei scop este investigarea tuturor persoanelor care au obținut grade militare pe criterii politice, precum și pe cei care le-au acordat abuziv. Aceste decorări nu au fost altceva decât o mită, niște premii acordate pentru munca depusă în cadrul unui partid sau al altuia, nu au nicio legatură cu prestația în cadrul armatei sau cu fapte de vitejie făcute pentru poporul român.

Primele personaje asupra cărora m-am axat au fost fostul Vicepremier Gabriel Oprea si primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu. Am depus, în acest sens, o interpelare către MAPN prin care am cerut să facă publice toate argumentele și documentele care au stat la baza avansării celor doi, în ultimii 15 ani", a precizat Dan Cristian Popescu.

Totodata acesta cere celor care stiu ca au obtinut grade militare pe nedrept, sa renunte la ele, altfel el le va face plangeri penale.

"În așteptarea răspunsului oficial al Ministerului, continui acest demers cerându-le tuturor acelora care beneficiază de grade militare nemeritate să renunțe de bunăvoie la ele, până la sfârșitul acestui an. În caz contrar, începând din 2016, voi strânge cu ajutorul dumneavoastră, al presei, și al cetățenilor care au cunoștință despre astfel de fapte, cât mai multe nume pe care le voi face publice și cărora le voi depune plângeri penale individuale.

Așa cum am mai spus, este inadmisibil ca asupra armatei, o instituție importantă în structura și conștiința unui stat, să planeze suspiciuni de nepotisme și corupție. Este, de asemenea, o mare nedreptate care a fost făcută veteranilor de război și militarilor activi sau în rezervă, adevarații eroi ai neamului. Trebuie să nu ne uităm istoria și să știm să ne cinstim valorile naționale, atâtea câte au mai ramas", a mai precizat Dan Cristian Popescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.