DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputat Maria Gabriela Horga: HORECA are nevoie de ajutor! Am inițiat măsuri legislative pentru sprijinirea firmelor din domeniu

Facebook
Maria Horga

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, anunță că a inițiat mai multe inițiative la nivel legislativ pentru sprijinirea firmelor din domeniul HORECA. Ea susține că nevoie acestor firme este urgentă și trebuie rapid intervenit cu măsuri de ajutor și sprijin direct:

”Fac demersuri pentru sprijinirea firmelor din domeniul HORECA, în contextul provocat de pandemia COVID- 19.

Am avut o întâlnire cu mai mulți administratori ai unor firme din acest domeniu din județul #Giurgiu.

Am depus în Parlament mai multe amendamente menite să ajute industria HORECA.

-Concret, am depus un amendament prin care consiliile locale au posibilitatea să reducă până la 50% impozitul anual pentru clădiri pentru firmele din industria HORECA sau a celor cu activitatea total sau parțial întreruptă  și posibilitatea să scutească de la taxa lunară pe clădiri aflate în proprietatea statului, datorate de cei care le au în administrare sau în folosință sau de concesionari. Aceste măsuri au produs efecte benefice pentru mediul economic în anul 2020 ( când au fost introduse pe baza OUG 69 și prin OUG 181/2020), prin urmare eu propun prelungirea aplicării lor și în anul 2021.

La fel ca în 2020, măsurile sunt necesare pentru  a evita un blocaj financiar la nivelul contribuabililor care și-au întrerupt activitatea total sau parțial. De asemenea, vrem să evităm acumularea de noi datorii către bugetul local, ca urmare a dificultății privind plata la termen a impozitului/taxa pe clădiri.

-Am mai propus un amendament pentru continuarea scutirii firmelor care datorează impozit specific și după 31 martie 2021. Prin acest amendament, contribuabilii nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 180 de zile calculată începând cu data de 1 ianuarie 2021. Termenul actual, prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 226/2020, este de 90 de zile.

-Am mai făcut un alt amendament important la  textul ordonanței 224/2020 referitoare la acordarea de sprijin financiar întreprinderilor din domeniul turismului și alimentației publice, venită la aprobare în Camera Deputaților. Prin amendament am propus includerea pentru ajutor financiar și a firmelor din domeniul organizării de evenimente și acțiunilor cultural-creative, acest sector fiind la fel de afectat în perioada pandemiei.

Prin această măsură Guvernul aprobase un ajutor echivalent cu 20% din pierderile suferite la cifra de afaceri în anul 2020 raportat la 2019. Amendamentul include acum pentru ajutor și organizatorii de evenimente și pentru activitățile specifice industriei culturale din România.

-Prin această măsură se vor compensa pierderile acestor industrii închise total sau parțial din cauza condițiilor create de pandemie, de aceea este absolut necesară implementarea măsurii cât mai rapidă de Ministerul Economiei pentru a ajuta și salva aceste industrii.

-De asemenea, reprezentanții firmelor din Giurgiu mi-au semnalat întârzierile înregistrate la plățile măsurii granturilor de capital de lucru, pe care ministrul economiei Claudiu Năsui a anunțat că le va eficientiza. Voi întreba și eu în calitate de parlamentar al județului Giurgiu stadiul închirierii contractelor și plăților pe această măsură pentru că știu că în Giurgiu au mare nevoie de aceste granturi.”, scrie parlamentarul liberal pe pagina sa de Facebook.

Fac demersuri pentru sprijinirea firmelor din domeniul HORECA, în contextul provocat de pandemia COVID- 19. Am avut o...

Publicată de Maria Gabriela Horga pe Joi, 18 martie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.