Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat moldoveam din partidul Maiei Sandu: Cele 6 MIG-uri moldovenești sunt de fapt fier vechi

avion mig

Cele șase avioane militare MiG-29 din R. Moldova nu ar fi decât „fier vechi”, iar cele care ar trebuie să ajute Ucraina sunt statele membre ale NATO care au în dotare avioane sovietice funcționale.

De această părere este deputatul partidului de guvernământ, Oazu Nantoi, care afirmă că declarațiile președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, făcute pe 4 mai curent, în cadrul întrevederii de la Kiev cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, nu reprezintă o „solicitre oficială”, transmite ziarulnational.md.

„Solicitarea nu e oficială, deoarece în cadrul conferinței de presă nu se fac solicitări oficiale. În calitate de fost inginer, care știe prin ce se deosebește SU-57 de F-35 sau F-22, pot să vă spun că acestea nu sunt avioane, ci metal uzat.

Ele nici nu sunt la evidența Ministerului Apărării, ci la cea a Agenției Proprietății Publice. Stau sub aer liber, nu au avut niciun fel de lucrări de mentenanță, despre ce vorbim?”, a declarat Nantoi pentru Ziarul NAȚIONAL.

Aceeași sursă subliniază statutul de neutralitate al R. Moldova de care ne-am ține „cu mâinile și picioarele, atâta timp cât nu suntem în NATO, nu suntem protejați”.

„În Alianța Nord-Atlantică sunt state care au în dotare avioane de fabricație sovietică ce sunt funcționale, care zboară. Iată logic ar fi fost ca acele țări să ofere, în primul rând, aceste avioane Ucrainei. Ele sunt funcționale – un pilot a ieșit, altul a intrat și se duce lupta.

Pe când fostele noastre avioane sunt fier uzat”, a punctat Oazu Nantoi.

Menționăm că spicherul de la Kiev a declarat că pentru Ucraina ar fi foarte important ajutorul oferit de R. Moldova, reprezentând acele șase MiG-uri.

„Știu că la voi sunt șase avioane MiG-29, care nu sunt funcționale. Am putea să ne înțelegem ca să ni le transmiteți pentru necesitățile Armatei Ucrainene, pentru lucrările de reparație. Pentru noi ar fi foarte important dacă ați găsi această posibilitate”, i-a transmis Ruslan Stefanciuk lui Igor Grosu.

Anterior, presa din Ucraina a scris că autoritățile R. Moldova au refuzat să dea avioanele care staționează la baza aeriană din satul Mărculești, raionul Florești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.