Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Oana Ozmen la 5 ani de la moartea Regelui Mihai I: Suntem chemați la responsabilitate și echilibru, curaj și demnitate

facebook.com
Oana Ozmen

România îl comemorează pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României, care a plecat dintre noi la data de 5 Decembrie 2017, moment de profunda emotie pentru poporul roman care se inchina pentru ultima data in fata Majestatii Sale care se intoarcea dupa un lung exil, sa isi doarma somnul de veci in pamantul tarii sale.

O personalitate politica care și-a dedicat întreaga viață Romaniei si luptei contra flagelului comunist. Exilul său,un drum al suferinței,a devenit emblematic pentru durerea și demnitatea cu care a dus această luptă, toate acestea fiind amplificate prin lipsa de cooperare a regimului post-decembrist.

Acum 11 ani, Regele Mihai se adresa Parlamentului României în discursul său istoric și sublinia rolul eticii în politica:” Politica poate aduce prejudicii cetățeanului daca este aplicata in disprețul eticii, personalizând puterea și neocotind rostul primordial al institutiilor statului.”

Solidaritatea in momente cruciale ale istoriei, asumarea datoriei fata de tara sunt determinante si dovedesc ca politica inseamna dincolo de optica ideologica, asumare, slujire, echitate si integritate,

In acest context este nevoie de solidaritate in ceea ce priveste proiectele importante pentru Romania, cum este intrarea in Schengen, iar sustinerea trebuie sa vina din partea tuturor indiferenta daca sunt din arcul guvernamental sau din opozitie.

Majestatea Sa spunea: “Nu putem avea viitor, fara a respecta trecutul nostru.Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.”

Suferința pentru țară, lupta împotriva regimului comunist și tăria  de caracter în momente cruciale ale istoriei sunt definitorii pentru a descrie personaliate marcanta a fostului suveran.

In aceste vremuri complicate, cu un razboi la granita Romaniei, o criza economica generata de acest conflict sunt un pamant fertil pentru ideologii extremiste,intoleranta si izolationism.

Rolul politicului este de a creea mediul propice schimbului de idei, asumarea raspunderii guveranarii, stabilitate climatului politic si economic.

Suntem chemați la responsabilitate și echilibru, curaj și demnitate, in acest momente istorice pentru Romania.

Aduc un elogiu Majestății Sale Regele Mihai și îmi exprim încrederea că forțele politice vor găsi un exemplu de urmat în aceasta personalitate marcanta a istoriei noastre contemporane.

Oana-Marciana Ozmen

Deputat PNL

Bucuresti

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.