Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat olandez, despre viitorul partidelor suveraniste: 'Vom reveni. Cred că avem mult sprijin printre oameni'

Geert Wilders Facebook
Geert Wilders

Deputatul olandez de extremă dreapta Geert Wilders (foto) a recunoscut sâmbătă că momentul actual este unul 'dificil' pentru partidele suveraniste din Europa, dând însă asigurări că acestea vor reveni în prim-planul scenei politice, transmite AFP, relatează Agerpres.

Citește și:  Germania prelungește misiunea armatei împotriva Statului Islamic din Orientul Mijlociu

'Este un moment dificil. (Dar) vom reveni. Cred că avem mult sprijin printre oameni, mai ales în problema imigraţiei şi a scăderii impozitelor', a declarat Wilders, cu ocazia forumului The European House - Ambrosetti, ce are loc până duminică la Cernobbio, pe malul lacului Como, în nordul Italiei.

Partidul anti-islam al lui Wilders a pierdut cele patru locuri în Parlamentul European în urma alegerilor din mai, câştigate în Olanda de social-democraţi.

Deşi Matteo Salvini, liderul Ligii, a acuzat că noul guvern italian a fost 'format la indicaţiile de la Paris, Berlin şi Bruxelles', Wilders a respins ideea unui 'plan european de debarasare' de partidele suveraniste.

El a recunoscut însă că acestea sunt 'izolate' şi că 'multe partide' nu vor să colaboreze cu ele.

Dar 'nu suntem învinşi niciodată pentru că avem politica justă şi, de asemenea, mult succes. Priviţi la Alternative für Deutschland (AfD) în Germania, care a câştigat alegerile săptămâna trecută. Priviţi la Marine Le Pen în Franţa, dar şi la FPOe (Partidul Libertăţii) în Austria, ei sunt în afara guvernului, dar (susţinătorii lor) sunt numeroşi', a declarat Wilders.

'Chiar şi Liga (lui Matteo Salvini) este astăzi la 30% din intenţiile de vot în Italia, nu este o înfrângere', a adăugat el, regretând că Salvini, care 'a făcut o muncă excelentă ca ministru de interne gestionând navele ONG-rilor', nu se mai află la guvernare.

Întrebat în legătură cu suspiciunile de finanţare din partea Rusiei care planează asupra FPOe şi a Ligii, Wilders a dat asigurări că partidul său 'n-a primit niciodată vreo rublă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.