Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PMP: Disputa dintre CCR și DNA, semnal îngrijorător

PMP

Deputatul Partidului Mişcarea Populară, Marius Paşcan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că disputa între Curtea Constituţională a României şi Direcţia Naţională Anticorupţie este un semnal îngrijorător şi că dacă aceste instituţii ajung în poziţii conflictuale sau interpretări într-o cheie personală, este un lucru foarte grav.

ALERTĂ - Fost secretar de stat, trimis în judecată în dosarul falșilor revoluționari


"Noi am transmis de la tribuna camerelor reunite, când s-a discutat declaraţia despre supremaţia Parlamentului, că Parlamentul îşi face un deserviciu şi că de fapt atribuţiile Parlamentului şi ale celorlalte puteri ale statului sunt stabilite în Constituţie. Iar domnul Tăriceanu a spus că 'nu le înţeleg toţi politicienii, trebuie să le explicăm, să le traducem' - da, dar le traduc într-o cheie proprie, care nu corespunde realităţii (...) Primul semnal pe care aş vrea să îl evidenţiez este disputa între CCR şi DNA. Acesta este un semnal îngrijorător, dar încă am răbdare şi aştept să văd o clarificare, pentru că dacă la nivelul acestor instituţii de vârf ale puterii statului ajung să se petreacă poziţii conflictuale, litigioase, interpretări într-o cheie personală sau instituţional-personală, este grav. Ce să mai priceapă omul de rând, când una spune CCR, alta spune DNA şi alta spune procurorul general pe aceeaşi speţă legislativă?", a arătat Marius Paşcan, potrivit agerpres.ro.

Augustin Lazăr, prima declarație după întâlnirea cu ministrul Justiţiei. Ce spune despre demisie


Acesta a subliniat că atributul politicienilor este ca, atunci când se promovează o lege vădit neconstituţională sau când se încalcă prerogativele europene, să atace la CCR. 

"Nu cred că acei magistraţi, care sunt cu mare experienţă majoritatea, îşi fac de râs numele şi prestigiul, judecând într-o cheie politică sau la influenţa unor politicieni care sunt vremelnici în funcţie (...) Rolul nostru este să apărăm democraţia, să transmitem mesajele pe care unii încearcă să le denatureze şi să le transmită manipulator în spaţiul public şi cetăţenii ştiu ce au de făcut', a arătat deputatul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.