Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Avem soluţia pentru a compensa acest gol din bugetele administraţiilor locale

florin roman

Partidul Naţional Liberal are soluţia pentru compensarea efectului negativ al reformei fiscale propuse de Guvern asupra bugetelor locale, susţine deputatul PNL Florin Roman, el precizând că există deja o iniţiativă legislativă care propune ca impozitul pe venit să revină integral autorităţilor locale. 

"Pe această cale, vreau să informez Guvernul şi pe colegii din PSD şi ALDE că Partidul Naţional Liberal are deja soluţia pentru a compensa acest gol din bugetele administraţiilor locale! Mai exact, este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea art. 32 din Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale, pe care am iniţiat-o şi depus-o în luna septembrie şi care, în momentul de faţă, se află în dezbaterea Senatului României, în calitate de primă Cameră sesizată. În viziunea PNL, soluţia nu este dată de astfel de măsuri care conduc de fapt la o consolidare a centralizării, prin care la un moment dat se va crea o discriminare între autorităţile publice locale. Astfel, prin această iniţiativă propunem ca impozitul din venit să rămână integral la nivelul autorităţilor locale", afirmă Florin Roman, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES

În opinia sa, se impune o reechilibrare a alocării cotelor defalcate din impozitul pe venit, 61,7% urmând să ajungă la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, iar 19,8% la bugetul judeţului. Iniţiativa legislativă prevede şi eliminarea excepţiei impozitului pe veniturile din pensii, respectiv rămânerea acestuia în baza de defalcare a bugetului local. 

"Autorităţile locale au deja probleme serioase ca urmare a subfinanţării cu care se confruntă, în lipsa unui transfer superior de resurse de la bugetul central, iar prin preconizatele măsuri fiscale, anunţate de Guvernul PSD - ALDE, primăriile din România riscă să ajungă în incapacitate de plată în 2018. Este mai mult decât necesar să găsim rapid o soluţie, iar proiectul PNL să devină aplicabil începând cu data de 1 ianuarie 2018, atunci când vor intra în vigoare măsurile fiscale ale Guvernului Tudose. Tocmai de aceea, PNL le solicită parlamentarilor din coaliţia guvernamentală să susţină această propunere legislativă şi să fie de acord cu dezbaterea şi adoptarea sa în procedură de urgenţă", subliniază Florin Roman, preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.