Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, despre înțelegerea cu USR-PLUS: Concesii enorme, unele gratuite și umilitoare pentru liberali

podul.ro
pnl usr

Coaliția de „centru-dreapta” în care a intrat PNL pentru a putea guverna îi nemulțumește pe mulți liberali. După criticile dure lansate de Rareș Bogdan, Boc, Bolojan, Sighiartău și alții în ședința PNL de marți seara, un alt deputat liberal consideră că unele concedii făcute de PNL în negocierile cu USR-PLUS sunt umilitoare. Deputatul Daniel Gheorghe, aflat la al treilea mandat în Parlament, solicită o clarificare doctrinară a PNL.

„În ultima perioada PNL a făcut concesii enorme atât în negocierile privind noua guvernare cât și în negocierile derulate la Parlament. Pe unele mi le pot explica si par corecte din logica înțelegerilor politice însă altele mi se par gratuite și umilitoare pentru liberali. Îmi doresc sincer ca anul care vine să aducă o clarificare doctrinară în PNL în urma căreia să ne lepădam definitiv de orice atracție nedorită spre mentalul radicalist de tip USR-PLUS. PNL înseamnă libertate, identitate românească si PNL este în primul rând o formațiune Națională care în toată istoria sa a mizat pe o Românie puternică, o națiune care să joace un rol activ și dinamic în Europa! Îi doresc lui Florin Câțu mult succes la conducerea Guvernului și îl rog să nu uite un lucru fundamental: România are nevoie de politici Național-Liberale autentice iar nu de povești motivaționale franțuzite din ciclul "centru-dreapta modern"!”, scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.

Este pentru prima dată când un program de guvernare nu mai include niciun fel de referință la Biserica Ortodoxă Română, așa cum se întâmpla în anii anteriori. De asemenea, noul guvern nu-și mai asumă sprijinirea construcției Catedralei Mântuirii Neamului – biserică simbol a poporului român și nici nu ia în discuție încălcarea libertății religioase în timpul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.