Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: 'Doar căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura cale de urmat'

pnl.ro
pnl sigla

Deputatul PNL de Brăila Vasile Varga salută adoptarea în Camera Deputaţilor a iniţiativei privind modificarea Constituţiei pentru a defini clar 'familia' şi precizează, într-o postare făcută pe o reţea de socializare, că acest demers "nu se îndreaptă împotriva nimănui, ci îşi doreşte să încurajeze garantarea întemeierii familiei prin Constituţia României", informează agerpres.ro

Vasile Varga, de profesie notar public, a explicat că se are în vedere modificarea art. 48 alin. (1), în sensul stabilirii faptului că familia se întemeiază pe "căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie" şi nu pe "căsătoria liber consimţită între soţi", aşa cum se prevede în prezent.

Schengen-România: Președintele CE, Jean Claude Juncker, face anunțul mult așteptat


"Ca om care are un profund respect pentru valorile promovate de Biserica Ortodoxă nu am putut sta deoparte şi am susţinut, prin luările de cuvânt din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, precum şi prin votul meu din plen din 9 mai 2017, că doar căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este singura cale de urmat. Sunt convins şi încrezător că şi colegii senatori ne vor urma exemplul, votând şi ei această iniţiativă cetăţenească", a postat Varga. 

Liberalul brăilean susţine că iniţiativa cetăţenească vine ca o "reacţie firească la încercările unora de a înlătura sau minimaliza tradiţia românească cu privire la familie, acest pilon de bază al societăţii noastre, pilon care a asigurat continuitatea pe aceste meleaguri". 

Camera Deputaţilor a adoptat marţi cu 232 voturi 'pentru', 22 de voturi 'împotrivă' şi 13 abţineri, iniţiaţiva cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, iar proiectul urmează să fie transmis Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.