Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, după ce CCR a decis că Guvernul a ÎNCĂLCAT Constituția prin amenzile date în starea de urgență: 'Să le anuleze ar fi nedrept'

PNL

Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, potrivit unor surse din cadrul instituţiei, că amenzile date pentru nerespectarea stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Curtea Constituţională a admis, în şedinţa de miercuri, sesizarea Avocatului Poporului depusă împotriva OUG 36/2020.

PNL, prin vocea deputatului Pavel Popescu, este de părere că nu trebuie luată în calcul decizia CCR, pentru că ar fi ”nedrept” pentru românii care au respectat Ordonanțele Militare și au stat în case.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

”Să se anuleze aceste amenzi ar fi nedrept pentru cei care au stat în case și au respectat starea de urgență. Această Curte Constituțională nu este Dumnezeul României!”, a spus Pavel Popescu, deputat PNL, la România TV, după decizia CCR, lăsând să se înțeleagă că mai importante sunt amenzile decât Constituția și respectarea ei.

Actul normativ a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanţelor militare, pe perioada stării de urgenţă.

Citește și: PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanţe: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională’

Până în prezent au fost date peste 300.000 de amenzi în baza ordonanţei care instituie starea de urgenţă. Cel puțin 100.000 dintre ele au fost date persoanelor de peste 65 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.