Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL militeaza pentru POLITIZAREA in MASA a educatiei. Gorghiu: E un virus / VIDEO

educatie

Un deputat PNL a socat un intreg auditoriu format din profesori cand le-a propus acestora intrarea in politica, inscrierea in partide si participarea in alegeri. Indemnul sau, daca ar fi urmat, ar duce la o politizare in masa a educatiei, lucru pe care PNL incearca sa il combata.

Carman Harau (deputat PNL), prezentă la o dezbatere publică privind viitorul Educației - eveniment organizat la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, le-a recomandat profesorilor prezenți să studieze legea finanțării campaniilor electorale și să candideze pentru că nici măcar nu știu „cât potențial electoral au”. In plus i-a asigurat ca nici campaniile electorale nu mai sunt atat de costisitoare pe cat erau.

„Haideți în politică, oameni buni! Educația trebuie să intre în sistem. Evident că partidul din care fac parte e cel care vă cheamă prin vocea mea, dar nu e o condiție. Dumneavoastră aveți un potențial electoral de care nici nu vă dați seama. Este apelul meu sincer, dezinteresat”, le-a mai spus Carmen Hărău profesorilor din județul Hunedoara, potrivit hunedoaralibera.ro.

Îndemnul deputatei a strânit rumoare în sală, iar secretarul de stat prezent la eveniment a părăsit lucrările simpozionului criticând politizarea la care a asistat.

Ironia face ca Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, sa fi declarat tot vineri ca politizarea educatiei este 'un virus de care trebuie să scăpăm'.

"Știu că e mai simplu să vorbești despre Ponta și să ne înjurăm unii pe alții, dar cred că e mult mai important să vorbim lucruri serioase și să încercăm să ridicăm credibilitatea învățământului românesc, care a fost sabotat în ultimii ani de PSD. Politizarea învățământului este în același timp un virus de care trebuie să scăpăm", a subliniat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ea a atras atenția că una din două universități din România se află la limita subfinanțării și a reiterat faptul că PNL și-a asumat tema educației ca o "temă prioritară de guvernare".

"Sunt astăzi în măsură să fac un bilanț care să arate că sistemul de educație din România este lăsat de izbeliște. Credibilitatea și competitivitatea sunt cele două condiții de bază pentru un învățământ de succes. Ambele sunt deficitare. Oricât de bune ți-ar fi intențiile, nu poți cu 0,36 la sută din PIB pentru mediul universitar să faci ceva în România. Una din două universități din România se află la limita subfinanțării, la limita supraviețuirii. În același timp, vreau să amintesc, la debut de an universitar, faptul că PNL și-a asumat această temă, a educației, ca o temă prioritară de guvernare și tocmai de aceea suntem cu ochii pe tot ce se întâmplă în politicile din educație, în școlile și universitățile din România", a declarat Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.