Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, replică la 'războiul cultural' anunţat de Macron: 'Va urma cenzura, vom vedea tancuri colorate în curcubeu pe străzi, vom fi prigoniți?

F.P.
Agerpres.ro
Emmanuel Macron Brigitte

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, primeşte o lecţie de istorie a Uniunii Europene din partea unui deputat PNL. După ce Macron a declarat că vrea o bătălie culturală pentru promovarea ideologiei LGBT în Europa de Est, deputatul Daniel Gheorghe vorbeşte despre fundamentul creştin al ideii de Europă unită.

  • Context: Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a susţinut vineri că trebuie dusă o ''bătălie culturală'' împotriva unor state membre ale UE din Est, precum Ungaria sau Polonia, unde au fost adoptate legi anti-LGBT. Detalii AICI!

"Ultima declarație a președintelui Franței, dl. Emmanuel Macron : "Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor” reprezintă un atac direct la adevăratele valori morale, culturale și identitare care definesc Europa și pe bază cărora a fost clădită construcția europeană în anii de după cel de-al doilea război mondial.

Nu știu ce ar spune astăzi un om precum Robert Schuman (propus spre beatificare de către Biserica Catolică) dacă ar veni să vadă cum acest concept folosit atât de des ,"valori europene", tinde, în anii noștri, să definească în mod corupt un melanj de eresuri extrase din manualul marxismului postmodern precum ideologia de gen, căsătoria între persoane de același sex și educația sexuală a copiilor de 4 ani.

Foarte pe scurt spus, sintetizând viziunea de la 9 Mai 1950 și mișcările care i-au urmat, adevăratele valori fundamentale europene sunt libertatea, morala creștină, demnitatea ființei omenești, solidaritatea și subsidiaritatea, în realitate acest concept fiind rezultatul unui proces de asumare politică și de simbioză programatică la nivel internațional, în Europa Occidentală, a punctelor fundamentale de tangenta dintre creștin democrație, liberalism clasic, social democrație și conservatorism occidental.

Drapelul Uniunii Europene, sper că și dl. Macron cunoaște acest lucru, provine de la culoarea albastră, simbol al Fecioarei Maria în cultul catolic iar cele 12 stele reprezintă pe cei 12 Apostoli ai Lui Hristos. Ba mai mult de atât, principiul "unitatea în diversitate" nu desemnează babilonul relativismului moral și al răsturnării ordinii firești organice societății umane, ci este o alegorie a Pogorârii Sfântului Duh, la Cincizecime, când Sfinții Apostoli au plecat spre a împărtăși creștinismul întregii lumi și au deprins cunoașterea limbilor vorbite în acele timpuri de oameni din Europa, Asia și Africa.

Cred că toți responsabilii europeni de rang foarte înalt, indiferent cum se numesc ei, ar fi cazul să înțeleagă că singura bază legitimă a Uniunii Europene este "Res Publica Christiana" gândită vizionar acum un mileniu și jumătate de Augustin din Hipona, nicidecum efigia regimului criminal sovietic al lui Lenin, regimul politic ateu în care familia, normalitatea și ordinea morală creștină au fost calcate în picioare în cel mai brutal mod posibil; să nu uităm componenta extremismului marxist-leninist îndreptată împotriva ordinii morale a civilizației europene clasice prezent în logica bolnavă a extremei stângi revoluționare încă de la putsch-ul din Rusia lui octombrie 1917, când este stabilit proiectul distrugerii prin mijloace de violență extremă a celor 3 mari adversare ale așa zisei "revoluții proletare": Credința, Familia și Proprietatea!

Poate ar trebui ca dl. Macron, în urma acestor afirmații ofensive să vină și să ne spună care anume este alternativa, oare dacă noi, cei din Europa Centrală și de Est, care am traversat infernul totalitar comunist refuzăm ideologia lgbtq? Va urma cenzura, vom vedea tancuri colorate în curcubeu pe străzi, vom fi prigoniți, vom fi dați afară de peste tot și trimiși la reeducare ideologică?

De ce nu, poate peste câțiva ani cineva va veni să ceară și o poliție politică la nivel european care să ne "învețe" cu mijloacele forței felul în care arată gândirea "corectă politic"?

Conștiința creștină este temelia spirituală și materială a civilizației europene și este mai puternică decât orice ideologie veche ori nouă, iar atunci când va veni vorba să apărăm Familia, Credința și Morala, toți cei care am trecut prin infernul totalitarismului marxist-leninist, indiferent dacă poate împărțim o istorie dificilă precum este cazul românilor și ungurilor și indiferent de cultul religios căruia aparținem, vom sta toți umăr la umăr pentru a readuce Europa în marja valorilor europene perene despre care au vorbit Schuman, de Gasperi ori Adenauer!

Oare, dl. Macron a uitat că însuși numele său, Emmanuel, înseamnă în ebraica nici mai mult și nici mai puțin decât "cu noi este Dumnezeu "? Oare cineva dorește o lume fără Dumnezeu? Oare cineva încearcă prin toate mijloacele să deturneze generosul proiect european care a garant pacea și bunăstarea Europei spre o dictatură ideologică în care să ajungem să ne fie frică să vorbim deschis despre ce credem și despre valorile care ne definesc fundamental și să fim umiliți public pentru credințele noastre precum în comunism?", scrie Daniel Gheorghe pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.