Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL tranșează comasarea alegerilor și arată spre pagina Parlamentului European: Este cât se poate de democratică, a fost şi este practicată în UE

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=8&cam=2&leg=2016
gabriel andronache

Deputat PNL tranșează comasarea alegerilor și arată spre pagina Parlamentului European: Este cât se poate de democratică, a fost şi este practicată în UE

Deputatul PNL Gabriel Andronache afirmă că procedura comasării alegerilor este cât se poate de democratică, a fost şi este practicată cu caracter extins la nivelul UE, iar dovada este că această comasare este expusă pe pagina electronică oficială a Parlamentului European. El precizează că în 2024 cel puţin 5 ţări UE vor avea alegeri comasate, ţări care au stabilit deja acest mod de desfăşurare a alegerilor (Belgia, Spania, Malta, Ungaria, Italia), una dintre acestea având trecută în Constituţia ţării procedura alegerilor comasate.

Ce spune deputatul

”Procedura comasării alegerilor este cât se poate de democratică deoarece a fost şi este practicată cu caracter extins la nivelul Uniunii Europene, în ţări cu democraţie consolidată. Dovada: comasarea este expusă pe pagina electronică oficială a Parlamentului European care prezintă in extenso această procedură”, arată Andronache, membru în comisia juridică.

Deputatul PNL menţionează că la alegerile europarlamentare din 2019 zece state UE au avut alegeri comasate europarlamentare cu locale/regionale/prezidenţiale sau referendum.

”În 2024, cel puţin 5 ţări UE vor avea alegeri comasate, ţări care au stabilit deja acest mod de desfăşurare a alegerilor (Belgia, Spania, Malta, Ungaria, Italia), una dintre acestea având trecută în Constituţia ţării procedura alegerilor comasate”, a mai arătat Gabriel Andronache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.