Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Victor Ponta să se uite mai întâi în propria curte

mihai voicu

Votul Parlamentului nu trebuie să mai fie cerut în cazul unor solicitări de începere a urmăririi penale, declară vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu. El crede că imunitatea parlamentară "trebuie să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului" şi propune modificarea Constituţiei în acest sens.

"Cred că senatorii ar fi trebuit să voteze în favoarea solicitării DIICOT, în cazul nostru, exprimată prin ministrul Justiţiei, aşa cum se procedează, pentru că această cerere de urmărire penală nu reprezintă în nici un caz nici un verdict de vinovăţie, nici unul de nevinovăţie desigur, prezumţia de nevinovăţie funcţionează şi nu Parlamentul este chemat să judece în astfel de situaţii", a declarat, la RFI, vicepreşedintele PNL.
Mihai Voicu propune ca la modificarea Constituţiei să se ia în calcul şi problema imunităţii parlamentarilor: "Cu prima ocazie când revizuirea Constituţiei va fi posibilă, când va exista o majoritate în acest sens, cred că Parlamentul trebuie să fie eliberat de această povară. Cred că votul Parlamentului nu trebuie să mai fie cerut în cazul unor astfel de solicitări şi imunitatea parlamentară să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului, fie că este vorba de declaraţii, fie că este vorba de votul său".
Mihai Voicu îl acuză pe premierul Victor Ponta de ipocrizie, după ce liderul PSD a criticat pe Twitter votul de joi din Senat în cazul lui Varujan Vosganian.
Victor Ponta să se uite mai întâi în propria curte, spune Voicu: "Nu pot face acum şi nimeni nu poate face încă un portret politic al votului de ieri. Ţinând cont de cifre, de scorul votului, este absolut evident că din toate grupurile parlamentare au existat senatori care au votat împotriva solicitării (...). Aşadar, fără contribuţia consistentă şi esenţială a majorităţii, a Partidului Social Democrat, votul de ieri nu ar fi fost posibil (...). Am remarcat cu oarecare dezamăgire, dar nu cu surpriză poziţia ipocrită a domnului Victor Ponta, care a avut o scurtă notă pe acest subiect, ca şi când toţi senatorii PSD ar fi fost disciplinaţi şi ar fi votat pentru, or este evident că nu e aşa. Ar trebui să se uite întâi în propria curte".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.