Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, Ciprian Șerban: PNL atentează la sănătatea milioanelor de români, care sunt dependenți de sistemul public de sănătate

Ciprian Serban/ Facebook
Ciprian Serban

Deputat PSD Ciprian Șerban acuză  Guvernul PNL că atentează la sănătatea milioanelor de români, care sunt dependenți de sistemul public de sănătate, continuând astfel să adopte decizie după decizie„ împotriva populației, care, din noiembrie anul trecut, asistă neputincioasă la împărțirea unor beneficii partizanilor PNL”.

Citește și: Tăriceanu nu are emoții după ce a ieșit de la PG: 'NU am dat nicio declarație. Am cerut dosarul pentru studiu. Procuratura face confuzii'

„Ministerul Sănătății a publicat în consultare publică un proiect de ordonanță care, dacă ar fi adoptat, în forma propusă de ministrul Victor Costache, ar afecta marea majoritate a asiguraților sistemului public de sănătate.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate gestionează programele naționale de sănătate și stabilește anual, cu aprobarea Ministerului Sănătății, conform unor criterii metodologice, bugetul acestora și numărul pacienților care intră în program.

Programele naționale acoperă tratamentul pentru pacienții asigurați, care suferă de boli cronice, cum ar fi, de exemplu: cancer, tuberculoză, boli cardiovasculare, HIV/SIDA etc.

În acest moment, spitalele private pot oferi servicii pacienților din programe naționale, doar dacă spitalele publice și-au epuizat capacitatea de a acoperi ele aceste servicii medicale.

Proiectul propus de ministrul sănătății prevede posibilitatea ca spitalele private să poată accesa, fără limite, fonduri din programele naționale de sănătate, eliminând prevederea legată de capacitatea epuizată a spitalelor publice.

După noile reglementări, dorite de PNL, spitalele publice riscă să rămână fără bani la plata salariilor sau a materialelor sanitare pentru că prin migrația excesivă a fondurilor din programele naționale de la public la privat li se reduc veniturile.

Proiectul asigură, de fapt, privatizarea mascată a sănătății. Nu are în centrul reglementărilor pe care le aduce protejarea pacienților. Guvernanții de astăzi nu au nici cea mai mică intenție de a asigura românilor, în baza contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate, nici acces la cât mai multe proceduri și tratamente de sănătate, nici condiții mai bune, nici infrastructură modernă a sistemului de sănătate.

Sunt trist și mă revoltă, în același timp, sfidarea, marca PNL, afișată de ministrul Costache. Asistăm, de mai bine de 2 luni, la un demers constant, consecvent de îngenunchiere a României: îndatorări excesive ale țării, recompense nesmintite pentru susținătorii PNL, înghețarea pensiilor, alocațiilor și salariilor, anularea oricărui proiect demarat de PSD – programele pentru mediul de afaceri stau sub semnul întrebării, proiectele de infrastructura de transport au fost anulate.

Acum urmează sănătatea. PNL o vrea privatizată, pentru că de aici ies bani. Bani foarte mulți. De ce să aibă românii servicii de sănătate gratuite, când pot plăti bani grei? Bani care intră în buzunarele apropiaților PNL.

Printr-o inginerie mârșavă, în defavoarea categorică a pacienților, un spital public, care se finanțează exclusiv din serviciile decontate de casele de asigurări, poate rămâne brusc fără bani. Și pacienții sunt obligați să își plătească serviciile medicale. Pot spune fără echivoc: PNL atentează la sănătatea milioanelor de români, care sunt dependenți de sistemul public de sănătate. Aici trebuie să investim masiv, dar, Guvernul Orban a rămas repetent și la acest capitol. Guvernul Orban acționează împotriva României.

Vreau doar să îi avertizez pe acești guvernanți inconștienți, lipsiți de orice omenie: jos mâinile de pe România! Nu vă vom lăsa să vă bateți joc la infinit de țara noastră! Avem soluții să vă oprim!”, se arată pe pagina de Facebook a lui Ciprian Șerban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.