Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Deputat PSD: Greva profesorilor 'este deturnată de AUR' / Reacția unui lider sindical

captura Antena 3
Radu Cristescu

Deputatul PSD Radu Cristescu a declarat joi, la Antena 3, că greva salariaților din educație a fost „deturnată” de partidul AUR.

  • „Acest protest este deturnat de AUR, nu vorbesc aici de profesorii de bună credință. Sunt foarte mari presiuni pe profesori pe grupuri (de socializare precum WhatsApp), se spune 'Nu cedați, nu cedați, nu cedați”, a declarat deputatul.

El a fost contrazis de o profesoară aflată în direct care a spus că nu se poate ca profesorii să aibă salarii mai mici decât ale șoferilor de la Guvern și că este nemulțumită de oferta Guvernului și nu are nicio legătură cu AUR. „Știți cine mă influențează pe mine? Fluturașul de salariu”, a adăugat profesoara, ea spunând că sunt mulți profesori care au intrat în sistemul educațional și nu au bani să-și trimită copiii la mare în vacanță.

UPDATE 1 iunie, ora 18.00 - „Agitatori agresivi, activiști AUR, îndeamnă insidios la continuarea grevei”

Cristescu a postat un mesaj pe Facebook în care susține că „rețelele sociale au fost înțesate cu agitatori agresivi, care îndeamnă insidios la continuarea grevei, deși ceea ce au cerut profesorii a fost rezolvat”.

„Se spune că, dacă vrei să ai succes în politică, găsește o mulțime care mărșăluiește și strecoară-te în fruntea ei. Mi-aș dori să nu aflăm că sfatul ăsta s-au decis unii să-l aplice în cazul grevei dascălilor. O grevă legitimă, din nemulțumiri legitime, acumulate de cîțiva ani încoace. Cam de cînd cu 'România educată'. O grevă care riscă, însă, să fie deturnată de ceea ce am putea numi băieții deștepți ai mișcărilor sociale. Acei paraziți care prind momentul răbufnirilor poporului ca să-și facă loc în frunte. Unii își mai amintesc cum au luat-o pe coajă indivizi precum Ludovic Orban, cînd a încercat să se bage într-o mulțime de protestatari, acum niște ani. Încă mai demult, forțe oculte s-au infiltrat în greva legitimă a minerilor din Valea Jiului, și am avut tragedia de la Costești”, scrie pe Facebook Radu Cristescu.

El afirmă că greva profesorilor „era” îndreptățită.

„De ce spun că era? Deoarece Guvernul și coaliția, Ciolacu și Ciucă, le-au satisfăcut revendicările! Acum, liderii sindicatelor recunosc printre rânduri că au cam scăpat controlul în teritoriu (cu unii dintre ei am vorbit personal)! Rețelele sociale au fost înțesate cu agitatori agresivi, care îndeamnă insidios la continuarea grevei, deși ceea ce au cerut profesorii a fost rezolvat! Agitatori infiltrați ai unui partid care plânge teatral pe umărul românilor și moare de grija profesorilor și a elevilor! De ce? Pentru câteva procente în sondaje stoarse din amărăciunea unor categorii profesionale! Bineînțeles, vorbesc de activiștii AUR, al căror unic scop este destabilizarea României în actualul context politic și militar, produs de invadarea Ucrainei. Haosul social a fost dintotdeauna mediul preferat al extremiștilor. Destabilizarea societății, dezbinarea oamenilor, e rețeta perfectă pentru profitul lor politic. Dascălii sunt de bună credință, dar începe să se facă simțită manipularea lor de către forțe interesate. Curios că, după întâlnirea Coldea-Târziu, AUR și USR și-au dat mâna, ambele fiind creațiile generalului! De altfel, s-a observat demult că AUR a copiat riguros modul de acțiune al USR, cu cirsc, scandal, răcnete televizate șamd. Rețeta e excelentă și a ieșit din mîna acelorași maeștri bucătari. Era să scriu păpușari. Învățătura e aur. Nu AUR! Dragi dascăli, nu vă lăsați injectați cu venin politicianist. Copiii României au nevoie de voi. De toți”, încheie social-democratul.

Reacția unui lider sindicalist

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a afirmat anterior, la Antena 3, că nu a pierdut controlul asupra profesorilor.

„Nu este vorba de controlat, eu nu controlez. Nu este vorba de pierderea controlului, v-am spus, este vorba de mandat. Este altceva. Este ceea ce negociez în numele lor. Am primit un mandat, mandatul a fost îndeplinit parțial. Le-am prezentat rezultatele. Au spus clar că este insuficient și au stabilit limitele unui nou mandat. Eu nu pot face altceva decât ceea ce vor colegii. Nu este grevă pe persoană fizică, este o grevă a colegilor noștri. Ei sunt singurii în măsură să spună”, a afirmat el.

Întrebat dacă sunt agitatori în grupurile profesorilor, el a răspuns: „S-ar putea să fie, nu am de unde să știu”. „Nu pot să controlez ce apare pe grupurile de Facebook, pe grupurile profesorilor. Eu încerc să plec de la buna credință, discutând clar cu liderii noștri de sindicat și cu membrii noștri de sindicat. Și le cer categoric, orice intervenție externă, orice intervenție politică să fie respinsă ferm”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.