Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD: Putem să reglementăm 6 luni preţul energiei, sunt țări care au obținut acest lucru

playtech.ro
factura energie curent

Deputatul PSD Ioan Mang a declarat vineri că are speranţe în reglementarea preţului la energie după luna martie, pentru cel puţin şase luni, aşa cum au reuşit şi alte ţări.

"Acest sprijin la preţ o să dispară după luna martie. De aceea lucrăm la reglementarea preţului la energie pentru cel puţin şase luni, atât cât permit şi legile europene. Sunt ţări care au obţinut acest lucru. Franţa, de exemplu, una din marile puteri, are preţurile reglementate. Va trebui şi noi să facem acelaşi lucru. Reglementat înseamnă că se stabileşte preţul de către ANRE sau de către Guvern şi la acel preţ se va vinde timp de şase luni, indiferent cum oscilează bursa. Până la urmă sunt doi producători importanţi, amândoi ai statului român, deci putem să reglementăm acest lucru", a declarat, în conferinţă de presă, deputatul Ioan Mang.

Parlamentarul PSD face parte, în cadrul Comisiei pentru Industrii, din grupul de lucru pentru hidrogen şi din grupul pentru legea offshore.

Dacă în ce priveşte hidrogenul, a spus el, România este total nepregătită în acest domeniu, deşi s-a angajat, prin PNRR, ca până în 2025 la fiecare sută de kilometri să fie câte o staţie de încărcare cu hidrogen pentru automobile, în cazul legii offshore se avansează.

"Lucrăm ca să avem cât mai curând o lege dată în Parlament pentru a se putea trece la exploatarea gazelor din Marea Neagră, dar exploatarea să se facă şi în folosul statului român, al românilor. Pentru că, dacă doar îl exploatăm şi importăm în continuare gazele extrase din Marea Neagră nu am rezolvat nimic. Va trebui să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla. Adică să trebuiască să-l cumpărăm din import, din depozitele din Budapesta sau Viena sau alte locuri. Să le cumpărăm din depozitele din România", a subliniat Ioan Mang.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.