Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat UDMR, condamnat la închisoare

udmr

Magistrații Curții de Apel Ploiești au dispus, miercuri, suspendarea condiționată a executării pedepsei de trei ani de închisoare aplicată de prima instanță deputatului UDMR de Covasna, Marko Attila, în dosarul privind retrocedarea clădirii Colegiului "Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe.

Condamnarea definitivă vine în urma unei decizii ilegale a acestuia de a restitui un imobil situat in municipiul Sfântu Gheorghe, judetul Covasna, Eparhiei Reformate din Ardeal. Imobilul în discutie a avut destinaţia de şcoală din momentul edificării construcţiei şi în prezent include două instituţii de învăţământ: Liceul Teoretic "Szekely Miko" Sfântu Gheorghe şi Liceul Teologic Reformat.

Fapta a fost comisă în perioada în care actualul deputat deţinea funcţia de secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice. Marko Attila a fost condamnat în iunie 2012 la trei ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Buzău, instanţă de fond în acest dosar instrumentat de DNA.

Marko Attila, nepotul lui Marko Bela, este implicat şi în dosarul de la ANRP, în care este anchetată şi fosta şefă DIICOT. DNA a cerut încuviinţare arestării preventive în cazul deputatului UDRM.

Vezi şi: DNA cere arestarea unui deputat în dosarul șefei DIICOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.