Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat UDMR, condamnat 2 ani pentru conflict de interese

Deputatul UDMR Karoly Kerekes a fost condamnat de judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese la 2 ani închisoare cu suspendare.

Instanta a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei aplicata deputatului Karoly Kerekes pe o durata de 4 ani, reprezentând termen de încercare.
De asemenea, Kerekes nu are dreptul de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice, de a ocupa o functie publica implicând exercitiul autoritati de stat, de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii pe o durata de 10 ani. El trebuie sa plateasca suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel, în 10 zile de la pronuntare.
În septembrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie în vederea cercetarii deputatului Karoly Kerekes pentru savârsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acesta si-a angajat nelegal fiul si sotia în cadrul biroului sau parlamentar, potrivit Agerpres.
Potrivit ANI, deputatul UDMR Károly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, în perioada 2006 - 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, în perioada 2004 - 2009, în cadrul biroului parlamentar detinut în Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.
Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).
În baza cererii ANI, Karoly Kerekes a fost trimis în judecata în ianuarie 2014.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.