Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR, denunț la DNA pe numele medicului Mihai Lucan. Ce acuzații îi aduce fostului șef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Lucan

Deputatul Emanuel Ungureanu s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul DNA, pentru a depune un denunț pe numele medicului Mihai Lucan. Ungureanu îl acuză pe medic de abuz în serviciu, luare de mită și delapidare.

„Am depus un denunț impotriva fostului sef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, mă refer la Mihai Lucan, pentru trei suspiciuni majore: abuz în serviciu, luare de mită și delapidare. Mă refer de data aceasta la suspiciuni din zona achizițiilor. După cum știți, acum câteva luni am depus la DIICOT mai multe documente despre legăturile bolnave cu industria farmaceutică a profesorului Lucan în care a atras, sigur și Institutul de Transplant care își revine cu mare greutate după ce a fost jefuit de Lucan și un grup infracțional organizat”, a spus Emanuel Ungureanu, la sediul DNA - structura centrală, informează Mediafax.

De asemenea, Emanuel Ungureanu a subliniat că le-a adus procurorilor anticorupție o serie de documente relevante pentru a-și susține acuzațiile.

Operațiunea care a produs CUTREMUR în PSD: scandalul offshore BUBUIE în curtea lui Dragnea/DOCUMENT

„Am depus câteva zeci de pagini cu contracte pe care Lucan le-a încredințat unor firme de casă. O mână de firme au muls bugetul Institutului de Transplant și au dus în pragul falimentului prin multiple scheme de tip infracțional foarte clare. Peste cinci milioane de euro au fost acordate acestor firme pentru dotarea cu echipamente de care Institutul nu avea nevoie”, a mai spus Ungureanu.

Franța intervine în scandalul demiterii șefei DNA - Ministrul de Externe al Franței anunță că stă cu ochii pe România

Mihai Lucan mai este vizat într-un dosar, aflat pe rolul DIICOT.

DIICOT a informat că dosarul care-l vizează pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei. Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparţinând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.