Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea care a produs CUTREMUR în PSD: scandalul offshore BUBUIE în curtea lui Dragnea/DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea PSD

Scandalul privind Legea offshore are implicații și ramificații mult mai extinse decât se bănuia. În PSD, Mihai Tudose era cel acuzat că a făcut jocurile marilor operatori din domeniul extracției de gaze naturale, dar un document al Guvernului arată cu totul altceva.

Citește și: Informație INCENDIARĂ din PSD: adevăratul motiv pentru care a picat Guvernul Tudose

Deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor a explicat că unul dintre motivele pentru care a picat Guvernul Tudose îl reprezintă legea offshore.

”Nu vă spun mai mult. Acest guvern a căzut la o lună. Nimeni atunci nu a fost foarte atent de ce s-a încăpățânat președintele Dragnea și PSD să schimbe un guvern care raporta rezultate bune” a spus Iulian Iancu.

Ei bine, situația este mult mai complicată. În cadrul Guvernului, legea care le venea mănușă marilor exportatori a fost inițiată de Toma Petcu, ministru al Energiei și Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului, recunoscut unanim drept omul lui Liviu Dragnea.

Interesant este faptul că, la momentul inițierii legii, Busuioc era reprezentantul statului la OMV Petrom, dar și SGG la Guvern. Între timp, reprezentantul statului la OMV Petrom este Sevil Shhaideh, un om extrem de apropiat de Liviu Dragnea.

Față de varianta blândă, adoptată de Guvern și varianta dură adoptată în Parlament, sub coordonarea lui Liviu Dragnea, ceva s-a petrecut în culise. Trebuie însă remarcat că în ambele situații, Liviu Dragnea a fost cel care a coordonat procesul. Prima dată prin interpuși, apoi direct în Parlament.

Iată cum arată documentul Guvernului, intrat în posesia STIRIPESURSE.RO.

content-image

Printre companiile care operează în Marea Neagră se află OMV Petrom, ExxonMobil, Lukoil, Romgaz şi Black Sea Oil and Gas. Şapte platforme, interconectate, extrag gazele şi petrolul din perimetrele marine. Iar 7% din producţia de petrol a României, şi 13% din cea de gaze naturale provin de pe platformele din Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.