Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat USR iese la ATAC după revocarea Ancăi Dragu: 'Comitetele Centrale ale PNL și PSD. Atunci și Acum. Același USL'

Inquam Photos / George Calin
anca dragu

„Este un abuz de putere din partea noului FSN”, spune deputatul USR Bogdan Rodeanu despre revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului. El susține că există o similitudine cu anul 2012, când USL, format din PNL și PSD, l-au înlocuit din funcție de Vasile Blaga, anunță Mediafax.

„Comitetele Centrale ale PNL și PSD. Atunci și Acum. Același USL. 3 iulie 2012 - Nimic nu se anunța special în acea zi. Până când Ponta și Antonescu și-au dat mâna și au început asaltul. Blaga a fost schimbat cu Antonescu, iar Anastase cu Zgonea. Împotriva tuturor regulilor democratice. A fost o zi neagră a democrației. 23 noiembrie 2012 - Fără motive consistente, o revocă pe Anca Dragu din funcția de președinte al Senatului. Este un abuz de putere din partea noului FSN, care își subordonează total orice instituție a statului român prin orice mijloace, inclusiv prin încălcarea Constituției și a deciziilor Curții Constituționale”, scrie pe Facebook Bodgan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

El apreciază că miza revocării Ancăi Dragu „nu este consolarea lui Florin Cîțu pentru debarcarea pusă la punct la Cotroceni”.

“ știe că singura lor șansă este să nu lase USR să le blocheze abuzurile pe care le pregătesc: președintele Senatului are un rol important în a semnala derapajele activității din parlament și poate sesiza CCR asupra legilor asupra cărora există suspiciuni de neconstituționalitate. Ce nu au înțeles în 2012 Ponta și Antonescu nu înțeleg astăzi nici co-președinții : orice democrație are nevoie de un echilibru al puterilor. Au fost mai multe cazuri în care președinția Senatului a aparținut opoziției. Nu avem mari speranțe de la CCR-ul plin de politicieni vechi, dar vom duce revocarea Ancăi Dragu la Curtea Constituțională”, conchide Rodeanu.

Anca Dragu a fost revocată marți din funcția de președinte al Senatului. Solicitarea de revocare a fost votată de 82 de senatori. Anca Dragu a spus că este „un abuz de putere” și o „tiranie a majorității” și că se va adresa Curții Constituționale.

Noul președinte al Senatului a fost ales Florin Cîțu, care a primit 82 de voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.