Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Vasile Toma: Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia!

facebook
Vasile Toma

Deputatul PSD Vasile Toma critică dur performanța Guvernului Cîțu și a liderilor PNL care sunt cu gândul mai mult la funcțiile din partid decât la actul guvernării:

”Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia!

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, mâine, vă reuniți în cadrul Congresului partidului din care faceți parte. Până aici, nimic deosebit. Un Congres face parte din rutina de funcționare a oricărui partid. Însă, ceea ce este deosebit (și nicidecum în bine!), ci a devenit de o sfidare și de o maleficitate absolut inimaginabile este faptul că, după ce ați blocat întregul stat român, creând o criză politică, socio-economică și financiară majore, acum, în timp ce localitate după localitate intră în scenariul roșu, secțiile ATI și morgile nu mai fac față, iar românii, pe lângă incapacitatea de a-și mai susține traiul de zi cu zi și plata utilităților, trebuie să facă față pandemiei și restricțiilor, dumneavoastră, fără nicio urmă de decență, vă reuniți cu miile într-o sală.

În ciuda restricțiilor prevăzute legal! În ciuda oricăror semnale de alarmă și disperare venite de la medici! În ciuda românilor care se îmbolnăvesc și mor pe capete zilele acestea de COVID-19!

Cu o nonșalanță revoltătoare, pe care numai dictatorii pot să o aibă atunci când condamnă execuții, alegeți să vă țineți Congresul, în timp ce îi îndemnați pe români să fie responsabili și să respecte regulile! Dar, dumneavoastră, doamnelor și domnilor care ocupați cele mai înalte funcții în stat? Dar dumneavoastră, care aveți în mână destinul a milioane de oameni, care sunteți datori să respectați legea și să obligațiile ce vă revin prin statutul deținut, cum vă permiteți o asemenea sfidare? Un act care, practic, subimnează legislația și siguranța națională? Ați făcut praf Legea fundamentală a României! Ați făcut praf economia și finanțele! Ați batjocorit și batjocoriți sistematic tot ce înseamnă traiul în țara asta! Dar ne vorbiți pe ton sfătos și ne îndemnați să fim responsabili! Dumneavoastră, iresponsabilii și ipocriții supremi!

În numele tuturor românilor care m-au trimis să îi reprezint în Parlamentul României, vă solicit să răspundeți la următoarele:

1. Cum asigurați față de toți românii transparența completă a respectării regulilor de prevenire și de control a infectării cu COVID-19? Cum și de unde vom știi noi toți, dincolo de neadevărurile pe care le spuneți în permanență, că aceste reguli sunt respectate, atât timp cât dumneavoastră călcați în picioare o restricție principală, aceea care privește reuniunile?

2. Pe ce bază veți ieși dumneavoastră de sâmbătă înainte să îndemnați românii să respecte restricțiile și regulile când dumneavoastră înșivă nu o faceți? Cum se numește aceasta? Ipocrizie, înșelăciune, imoralitate, încălcarea legii, punerea în pericol a sănătății publice și a siguranței naționale, instigare sau toate la un loc?

3. Cum mai aveți pretenția de a conduce un stat și un popor după acest Congres care reprezintă expresia pură a faptului că, pentru dumneavoastră, legea, sănătatea, siguranța, binele superior al națiunii, tot ce este mai important pentru un popor și pentru o țară sunt egale cu 0?

4. Cum veți motiva după acest Congres restricțiile și mai drastice pe care le veți impune românilor?

5. Cum veți motiva de mâine valul de îmbolnăviri și decese, incapacitatea unităților medicale de a mai face față, lipsa îngrijirilor vitale pentru pacienții cronici ce nu mai pot fi acordate din cauza pandemiei, închiderea școlilor, închiderea firmelor și locurile de muncă pierdute din cauza pandemiei și toate relele cu care românii se confruntă din cauza dumneavoastră și pe care le motivați exclusiv cu pandemia?

6. Cum veți mai putea vorbi de mâine de pericolele acestei pandemii când dumneavoastră demonstrați că nu credeți în ele?

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, dacă vreți în plină pandemie Congres cu mii de oameni într-o sală, atunci, demisionați acum din funcțiile publice pe care le dețineți.

Ce alegeți? Congresul și îmbolnăvirea românilor sau demisia și binele românilor?”, susține într-o declarație politică deputatul Vasile Toma, secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.