Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata Cristina Elena Dinu: PSD accelerează procesul de digitalizare a instituțiilor din sănătate

Facebook
Cristina Elena Dinu

Conducerea PSD a Ministerului Sănătății este preocupată de îmbunătățirea tuturor structurilor din domeniul medico-sanitar, una dintre prioritățile vizate fiind digitalizarea instituțiilor din acest sector vital. Primul pas a fost demarat prin elaborarea Strategiei Naționale de Digitalizare în Sănătate, document strategic de o însemnătate deosebită, prin care sunt puse bazele modernizării tehnologice a sănătății românești.

Programul a fost demarat în iunie a.c., în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și reprezentanții principalelor instituții medicale din România.

Ultimul apel de proiecte lansat de Ministerul Sănătății pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul sănătății este în valoare de 100 de milioane de euro și prevede achiziționarea de echipamente IT și de soluții digitale pentru debirocratizarea administrației medicale.

Investițiile își propun crearea unui cadru sistemic de guvernanță a datelor din sănătate, în scopul corelării calității lor și schimbului eficient al acestora, în cadrul diferitelor instituții administrative, unități sanitare, furnizori de servicii și pacienți.

Implementarea acestor proiecte vor contribui esențial la apariția unor module informatice noi, care vor deservi activitatea instituțiilor din domeniul sănătății. În acest sens, procesul complex de digitalizare va presupune achiziționarea și instalarea echipamentelor IT, de comunicații, echipamente conexe, precum și licențele necesare. De asemenea, se va realiza tranferul de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltarea aplicațiilor informatice aferente, precum și instruirea personalului tehnic la nivel local, pentru a face față noilor rigori specializate.

Beneficiarii eligibili sunt Direcţiile de sănătate publică și Serviciile de ambulanță judeţene, precum și o serie de instituții și agenții medicale de interes național, inclusiv unități de învățământ.

Proiectele pentru „Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea MS” se pot depune până în data de 13 octombrie, implementarea urmând a se realiza în primul trimestru al anul viitor.

În același context, Ministerul Sănătății a lansat anterior un alt apel de proiecte, în valoare de 400 de milioane de euro, care vizează digitalizarea a 200 de spitale, instalarea sistemelor de telemedicină în 131 de unități de primiri urgențe, precum și inițierea digitalizării Casei Naționale de Sănătate.

Vor avea prioritate în alocarea fondurilor instituțiile din domeniul sanitar aflate în zonele defavorizate, fapt ce demonstrează grija PSD pentru reducerea decalajelor existente în prezent între mediul urban și cel rural, în ceea ce privește furnizarea asistenței medicale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.