Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata Cristina Elena Dinu: PSD se ține de cuvânt în problema eliminării pensiilor speciale

arhiva personala
Elena Dinu

Partidul Social Democrat nu renunță la demersul privind eliminarea pensiilor speciale, cu toate că, până acum, nu s-a ajuns la un consens general pe această temă în cadrul coaliției de guvernare. În cele din urmă, este imperios necesar ca statul român să rezolve problema acordării acestor privilegii, mai ales că pensiile speciale constituie și un jalon important în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cu certitudine, România nu are voie să piardă niciun euro din PNRR, iar abrogarea legii pensiilor speciale este un capitol pe care trebuie să-l îndeplinim cât mai repede cu putință. În acest sens, conducerea PSD s-a exprimat întotdeuna ferm, iar președintele Marcel Ciolacu a întărit faptul că dezideratul va fi îndeplinit. Domnia sa a afirmat răspicat că, după desemnarea ca prim-ministru, va promova o lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului, astfel încât să se rezolve odată pentru totdeauna acest subiect.

Țara noastră trebuie să edifice oricum reforma sistemului public de pensii și recalcularea pe sistemul contributivității a tuturor pensiilor. Proiectul de act normativ elaborat în acest sens se află în prezent în fluxul parlamentar, urmând să ajungă la votul din Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională.

Potrivit amendamentelor adoptate deja de Senat, nicio pensie nu va mai putea depăşi veniturile din timpul activităţii, fapt ce reprezintă un gest de etică și normalitate pentru toată lumea. Se vor elimina astfel discrepanțele flagrante dintre pensiile speciale și cele bazate pe contributivitate, precum și discriminările existente din acest punct de vedere, chiar și în cadrul acelorași categorii profesionale.

Cu siguranță, este un proiect de lege sustenabil, care va fi pus în aplicare astfel încât să se țină cont de condițiile referitoare la vechimea în profesie, limita de vârstă și stagiul minim de cotizare, care sunt componentele fundamentale ale reformei pensiilor speciale.

PSD este formațiunea care s-a exprimat în mod constant și fără echivoc asuprea definitivării tranșării pensiilor speciale, iar declarația președintelui Ciolacu constituie o garanție suplimentară în acest sens.

Discernământul, responsabilitatea, etica și echitatea trebuie să fie definitorii pentru exponenții clasei politice, indiferent de opțiunile politice. În consecință, este de așteptat ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, toate partidele parlamentare să își respecte angajamentele luate în fața românilor, pentru a vota în concordanță cu promisiunile făcute privind eliminarea pensiilor speciale. PSD va face cu siguranță acest lucru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.