Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputata PSD Cristian Elena Dinu: Adoptarea legii offshore va conferi României independență și securitate energetică

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputata PSD Cristian Elena Dinu spune, într-un comunicat de presă  că adoptarea legii offshore va conferi României independență și securitate energetică.

"Proiectul legii offshore a intrat în dezbaterea parlamentară, urmând ca reprezentanții majorității care susține coaliția de guvernământ să facă toate demersurile, în scopul adoptării cât mai urgente a acestui act normativ extrem de important pentru viitorul României. Documentul are ca principal rol deblocarea investiţiilor din Marea Neagră, reducându-se astfel la minimum dependenţa țării noastre față de gazul rusesc, prin stimularea investiţiilor în extracţia de gaze naturale.

Adoptarea acestui act normativ va oferi României, în cele din urmă, posibilitatea de a deveni independentă energetic, un adevărat lider regional în domeniu, în timp ce populația va beneficia de acces la gaze mult mai ieftine decât în prezent.

Vom dezbate o lege mult așteptată, care a devenit iată prioritară acum, după intrarea PSD la guvernare. Majoritatea parlamentară a înțeles necesitatea conjugării eforturilor în direcția realizării rapide a acestor investiții din Marea Neagră, fapt care este net în avantajul României și al românilor.

Proiectul de lege, ce va fi dezbătut și votat cât mai repede, presupune instituirea unui regim fiscal competitiv, astfel încât împărţirea veniturilor să fie în avantajul statului român, care va obține un procent de aproximativ 60% din producție. Deja investitorul se află într-o fază destul de avansată a lucrărilor din arealul românesc al Mării Negre, astfel încât primele cantități vor putea fi extrase și folosite chiar în toamna acestui an.

Un alt punct de atractivitate al legii offshore este faptul că intrarea acesteia în vigoare va asigura stabilitatea și predictibilitate legislativă pentru investitori în offshore în Marea Neagră, precum și în zona de onshore de mare adâncime, respectiv exploatările pe uscat.

Este semnificativ de reliefat că, în urma votării acestei legi, România își va dubla producția de gaze naturale, având un surplus cu mult peste necesarul intern actual, urmând să devină chiar un furnizor regional.

Apreciez intrarea acestui proiect legislativ în dezbaterea parlamentară și sunt convinsă că va deveni lege în cel mai scurt timp, astfel încât România să dispună în viitorul apropiat și pentru generațiile următoare de independență și securitate energetică", precizează deputata.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.