Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii au modificat legea adopţiei / Klaus Iohannis, așteptat să o promulge

Inquam Photos / Octav Ganea
parlament vot camera deputatilor deget

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care modifică art. 3 lit. a) din Legea 273/2004 privind procedura de adopţie, în sensul ca absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor să nu fie considerate întreruperi ale termenului de 6 luni anterior depunerii cererii de atestare a adoptatorului. Legea merge la promulgare.

„ În înţelesul prezentei legi, prin reşedinţă obişnuită în România a adoptatorului/familiei adoptatoare se înţelege situaţia: Cetăţenilor români sau cetăţenilor români cu multiplă cetăţenie, după caz, care au domiciliul în România, care au locuit efectiv şi continuu pe teritoriul României în ultimele 6 luni anterioare depunerii cererii de atestare; la stabilirea continuităţii nu sunt considerate întreruperi absenţele temporare care nu depăşesc 3 luni, absenţele determinate de desfăşurarea activităţilor specifice sectorului maritim în baza contractelor de muncă ale navigatorilor, absenţele determinate de şederea pe teritoriul altui stat ca urmare a existenţei unor contracte de muncă şi nici cele impuse de derularea unor activităţi desfăşurate în interesul statului român sau ca urmare a unor obligaţii internaţionale asumate de România”, arată proiectul de lege.

Pe 14 martie 2023, Senatul a adoptat proiectul, ca prim for sesizat, iar votul Camerei Deputaţilor a fost decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.