Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații juriști au decis: secretarii și subsecretarii de stat își vor deconta o parte din deplasări

bani-lei-salariu

Secretarii de stat și subsecretarii de stat vor avea dreptul la decontarea a câte 4 drumuri drumuri dus-intors lunar intre municipiul Bucuresti si localitatea in care isi au domiciliul, potrivit unui proiect de lege care a primit marti raport favorabil in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor. Proiectul va merge la vot final, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Persoanele care ocupau functii de demnitate publica beneficiau de decontarea a cate patru drumuri dus-intors lunar intre municipiul Bucuresti si localitatea in care isi au domiciliul, potrivit HG 69/2005. Ulterior, legea a fost modificata prin extinderea categoriei beneficiarilor și pentru înalții funcționari publici. „Din păcate, persoanele care dețin funcțiile de secretar de stat și asimilații acestora au pierdut drepturile”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

„Aceasta prevedere ingreuneaza functionarea unor institutii ale statului unde, de multe ori, din lipsa de cvorum, nu se poate desfasura activitatea in conditii optime, pentru ca persoanele, care detin functiile sus-mentionate, avand domiciliul la o distanta considerabila de municipiul Bucuresti, sunt nevoite sa suporte restul cheltuielilor de deplasare de la domiciliu, iar acesta este un efort financiar major, raportat la nivelul indemnizatiei demnitarilor sus-mentionati”, mai spun inițiatorii.

Potrivit Europa Libera, șeful AEP Constantin Mitulețu Buică beneficiază de o locuință de serviciu de la RAAPPS în centrul Capitalei, dar spune că legea nu îl oprește să încaseze și diurna de deplasare. Mitulețu are domiciliul în Craiova și încasează și acest beneficiu. Diurna a ajuns în luna octombrie la o valoare record de 13.541 de lei, ea fiind un bonus pe lângă salariul pe care îl primește ca șef al instituției. Suma pe care o va încasa Constantin Mitulețu doar din acest tip de beneficiu va depăși în 2019 valoarea de 100.000 de lei.

Vezi si: ALERTĂ - Raport pozitiv pe reducerea TVA la 16%. PNL nu şi-a mai susţinut propriul proiect .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.