Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii jurişti solicită ANI un punct de vedere referitor la cazul Petre Roman

comisie_juridica_cdep_ro_50749700

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a cerut luni Biroului Permanent sa solicite ANI un punct de vedere referitor la cazul Petre Roman privind depunerea documentelor la dosar de catre deputat.

Petre Roman nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit caruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa si sustine ca doua certificate de grefa de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti dovedesc ca a solicitat în instanta anularea raportului ANI.
'Atâta timp cât am aceasta situatie, acest drept de a-mi cauta dreptatea în justitie, nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI', a spus Roman.
El a precizat ca si 'chitanta privind taxa de timbru a fost depusa în timp util'.
Comisia juridica a analizat luni scrisoarea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, referitoare la deputatul Petre Roman
ANI a informat pe 12 ianuarie ca raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare.
'În vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, Agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de Petre Roman împotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate', se arata într-un comunicat al ANI.
ANI a constatat în martie 2014 ca Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata. AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.