Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații juriști, sufocați de proiecte: 400 de legi în sertarele comisiei / USR: 'Vom respinge toate proiectele toxice depuse de PSD'

juridica comisie comisii

Deputatul USR Silviu Dehelean a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că printre priorităţile Comisiei juridice din care face parte se va afla şi respingerea tuturor „proiectelor toxice” care au fost depuse de PSD în ultimele lor mandate. Conform parlamentarului, pe rolul comisiei, supraaglomerat, se află peste 400 de proiecte vechi.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

"Împreună cu Mihai Badea, preşedintele comisiei juridice din Camera Deputaţilor, şi cu colegul meu de circumscripţie, deputatul Ioan Cupşa, încercăm să schimbăm procedura de lucru în comisia juridică, să abordăm o manieră de lucru mai deschisă, mai transparentă. Avem pe rolul comisiei aproape 400 de proiecte care au zăcut acolo, printre cele mai vechi sunt unele din 2004 şi vom încerca să facem o curăţare a acestui rol supraaglomerat, vom respinge toate proiectele toxice care au fost depuse de PSD în ultimele lor mandate şi, bineînţeles, vom lucra foarte intens la priorităţile stabilite de coaliţie în domeniul justiţiei care sunt cât se poate de curate: desfiinţarea Secţiei speciale, curăţarea legilor justiţiei şi adaptarea codului penal şi a codului de procedură penală la deciziile Curţii Constituţionale", a declarat deputatul Dehelean.

De exemplu, el a menţionat un proiect de lege care prevedea modificarea legislaţiei electorale astfel încât să fie eliminat votul prin corespondenţă, respins chiar cu o zi în urmă, sau proiectele care modifică infracţiunile în încercarea PSD de a crea "un paradis al infractorilor".

Un alt subiect care îl preocupă foarte mult personal şi pentru care a lucrat timp de trei ani, a spus deputatul jurist, se referă la modificările aduse la Legea 17 privind circulaţia juridică a terenurilor, "un proiect deosebit de nociv" care a intrat în vigoare în 1 februarie şi pentru care va depune în cel mai scurt timp, un proiect de lege de modificare.

"Pentru că, în acest moment, tranzacţiile cu terenurile extravilane, circuitul civil cu privire la terenurile extravilane este blocat. Suprabirocratizat, procedurizat, abramburit. Şi în momentul acesta nu se poate pune în aplicare. Voi încerca să obţin sprijinul şi celorlalţi colegi de coaliţie. Dar nu cred că va fi o problemă întrucât acest proiect care a intrat în vigoare a fost atacat la Curtea Constituţională de către USR împreună cu PNL", a mai argumentat deputatul USR PLUS Silviu Dehelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.