Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatii o salveaza pe Laura Georgescu / UPDATE

laura georgescu

UPDATE: Proiectul de lege care permitea demiterea sau suspendarea din functie a Laurei Georgescu, sefa CNA a fost respins cu majoritate de voturi (280).

Un proiect de lege depus la Camera Deputatilor este la un pas sa fie respins de majoritatea parlamentarilor. Acesta ar fi dat posibilitatea demiterii membrilor CNA care nu isi indeplinesc atributiile in mod repetat sau suspendarea acestora din functie in cazul in care sunt urmariti penal sau trimisi in judecata.

Astfel acest proiect (Propunerea legislativă privind modificarea art.13 din Legea audiovizualului nr.504/2002 (Pl-x 353/2015)) ar fi permis demiterea sau cel putin suspendarea Laurei Georgescu, sefa CNA care este contestata de mai multi membrii CNA si care este de asemenea urmarita penal.

Camera Deputatilor nu este insa Camera decizionala. Proiectul merge la vot final cu raport de respingere. PSD si UDMR au anuntat ca nu vor sustine proiectul. Senatul va lua insa decizia finala cu privire la acest proiect.

"Daca aceasta lege nu va fi respinsa ea va trece tacit si am fi de acord cu implicarea politicului si mai mult in audio-vizual si am incalca o prevedere constitutionala fundamantala - prezumtia de nevinovatie", a spus viceliderul deputatilor UDMR Marton Arpad.

Expunerea de motive pentru modificarea legii audio-vizualului.pdf

Propunere de modificare a legii audi-vizualului.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.