Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii PNL de Brăila susţin 35 de amendamente la Legea bugetului

PNL

Deputaţii PNL de Brăila susţin 35 de amendamente la Legea bugetului, care se referă la proiecte de interes pentru locuitorii din municipiu, din cele trei oraşe şi din mediul rural, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de PNL Brăila, scrie Agerpres.

Amendamentele pe care le au în vedere cei doi deputaţi PNL de Brăila, Vasile Varga şi Antoneta Ioniţă, vizează starea drumurilor din judeţ, reabilitare de şcoli şi cămine culturale, investiţii în aducţiuni de gaze sau de electricitate, extinderi ale unor reţele de apă şi canalizare. 

"Am discutat foarte mult cu oameni din tot judeţul, cu primari, cu alţi reprezentanţi ai comunităţilor locale şi am identificat tot felul de nevoi de investiţii. Unele sunt lucrări care ar urma să înceapă, pentru altele este nevoie de alocări bugetare în vederea finalizării acestora. Dincolo de nevoi punctuale, încercăm să promovăm şi investiţii mai ample, cum ar fi înfiinţarea a trei centre de depozitare a legumelor, fructelor şi florilor la Traian-Unirea, Vişani-Jirlău-Galbenu şi Movila Miresii - Râmnicelu, care ar putea reprezenta un sprijin pentru agricultori şi garanţia unui comerţ civilizat. Ne-am dori să existe fonduri şi pentru realizarea unei strategii de dezvoltare economică a judeţului, pe care să o avem în vedere în următorii ani", a explicat deputatul Vasile Varga. 

Pe lista amendamentelor se află reabilitarea drumurilor comunale din Berteştii de Jos, asfaltarea drumurilor din comuna Cazaşu, a 15 km de drumuri din comuna Mircea Vodă, a străzilor din Scorţaru Nou şi din Unirea, pietruirea a 10 km de drum agricol din Unirea, modernizare unor străzi din comuna Victoria, înfiinţarea reţelei de gaze naturale din Viziru, reabilitarea în comuna Cazasu a căminului cultural, a reţelei electrice, extinderea reţelei de apă şi a celei de gaze.

Citește și: Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au dat raport favorabil bugetului Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Pe listă se mai află reabilitarea şcolilor din Cazaşu, Măraşu şi Tichileşti, asfaltarea a 9 km de drum în Frecăţei, modernizarea străzilor din localităţile Corbu Nou şi Corbu Vechi, înfiinţarea a trei platforme de gunoi în Măxineni, construirea pieţei agro-alimentare din Mircea Vodă, înfiinţarea unui parc voltaic la Şuţeşti, finalizarea stadionului şi înfiinţarea unui teren de tenis de câmp în comuna Unirea, iar pentru locuitorii din municipiul atragerea de fonduri în vederea reabilitării termice a blocurilor, printr-un program multianual, dar şi reabilitarea falezei Dunării şi extinderea acesteia. 

"Avem un amendament şi pentru alocarea banilor necesari înfiinţării a şase centre de permanenţă în care locuitorii oraşului Brăila să primească asistenţă medicală pe timpul nopţii şi de vineri după-amiază până luni dimineaţă. Una dintre priorităţi rămâne asistenţa medicală primară, astfel că am solicitat suplimentarea bugetului repartizat reţelei medicilor de familie, care se confruntă acum cu o gravă subfinanţare. Am introdus amendamente în vederea suplimentării sumelor alocate prin programele naţionale pentru medicamentele bolnavilor cronici, precum şi pentru alocarea banilor necesari demarării construirii spitalului regional Brăila-Galaţi şi a celor opt spitale regionale promise de PSD", a declarat deputatul Antoneta Ioniţă. 

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, pretinde că multe dintre amendamentele pe care parlamentarii brăileni le susţin acum la Bucureşti au fost propuse de liberali în Consiliul Local Municipal şi în Consiliul Judeţean Brăila, dar atât primarul municipiului, Marian Dragomir, cât şi preşedintele CJ, Francisk Chiriac, au refuzat să le ia în calcul. 

"Dacă cei care conduc municipiul şi judeţul Brăila sunt surzi şi ignoră, aş spune chiar cu dispreţ, nevoile comunităţilor şi ale oamenilor, asta nu înseamnă că noi nu continuăm să ne batem pentru normalitate. Mergem mai departe cu această problematică şi încercăm să obţinem bani de la Bucureşti, unde poate vom găsi mai multă deschidere. Dacă nu, brăilenii nu au decât să constate singuri cum sunt trataţi de guvernanţii de la PSD, atât la nivel naţional, cât şi în plan local. Rămân la părerea mea, pe care am mai spus-o, că problemele unei comunităţi înseamnă nevoile unor oameni, iar rezolvarea lor nu trebuie să aibă culoare politică", a declarat Alexandru Dănăilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.