Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputaţii ruşi au aprobat în primă lectură introducerea unui permis sanitar

stiri.md
Rusia steag drapel

Deputaţii ruşi au aprobat joi în primă lectură un amendament legislativ care introduce obligativitatea prezentării unui permis sanitar pentru a putea intra în anumite locuri publice, pe fondul creşterii infectărilor, relatează AFP.

Potrivit documentului, de la 1 februarie anul viitor ruşii vor avea nevoie de dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unei contraindicaţii de vaccinare pentru a avea acces în restaurante, baruri, muzee şi teatre, nu însă şi în magazinele considerate esenţiale cum sunt supermarketurile sau farmaciile, potrivit Agerpres.ro.

Stabilirea listei exacte a locurilor unde va fi necesară prezentarea acestor documente va reveni autorităţilor locale, iar măsura urmează să rămână în vigoare până la 1 iunie 2022.

Proiectul mai trebuie examinat de două ori de deputaţi, apoi votat şi de senatorii ruşi şi semnat de preşedintele Vladimir Putin, etape considerate simple formalităţi.

Autorităţile şi-au intensificat avertismentele în ultimele săptămâni privind o recrudescenţă a epidemiei în cursul iernii sub efectul variantei Omicron, considerată şi mai contagioasă ca precedentele.

Rusia - care are circa 145 de milioane de locuitori - a înregistrat oficial de la începutul pandemiei, acum aproape doi ani, peste 10 milioane de contaminări şi aproape 300.000 de decese atribuite noului coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.