Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel TÎLVĂR a fost gazda primei conferințe internaționale online a Parlamentului României pe tema traficului de persoane

Deputatul Angel TÎLVĂR a fost ieri, 21 octombrie 2020, gazda primei conferințe internaționale online a Parlamentului României pe tema traficului de persoane.

Organizat de Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, evenimentul s-a desfășurat în sistem de videoconferință, din cauza restricțiilor aplicate pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus.

Anul acesta abordările s-au axat pe tema: Combaterea traficului de persoane – o luptă continuă, adaptată noului context generat de pandemia COVID-19.

Reuniunea s-a bucurat de participarea unor înalți oficiali ai instituțiilor europene cu atribuții în domeniu: Reprezentantul Special al OSCE și Coordonator pentru Combaterea Traficului de Persoane, domnul Valiant RICHEY și Coordonatorul UE Anti-trafic, domnul Olivier ONIDI.

De asemenea, la eveniment au luat parte E.S doamna Laurence AUER, noul ambasador al Republicii franceze la București și E.S. domnul Andrew NOBLE, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și membri ai corpului diplomatic acreditat la București, parlamentari români sau din alte foruri legislative europene.

Din partea autorităților române cu responsabilități în sfera combaterii traficului de persoane au participat: procurorul general, doamna Gabriela SCUTEA, domnul Bogdan DESPESCU, secretar de stat, chestor șef de poliție în Ministerul Afacerilor Interne și domnul Cornel FERUȚĂ, secretar de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum și oficiali ai Ministerului Justiției, Direcției de Prevenire a Criminalității și ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane.

Anul acesta, conferința s-a bucurat și de participarea unui număr semnificativ de ONG-uri implicate în demersurile de combatere a traficului de persoane din România şi din străinătate.

În intervenția sa, domnul Angel Tîlvăr a lansat un apel pentru “intensificarea luptei împotriva traficului de persoane, în contextul pandemiei pe care o traversăm cu toții, criză care crește necesitatea ca toate părțile implicate să își unească forțele în lupta contra acestui flagel, acum mai mult ca oricând, pentru a nu pierde toate progresele realizate în ultimele decenii”.

Vorbitorii s-au referit la acordarea unei atenții sporite în această perioadă componentei educaţionale, au abordat problema prevenirii și a combaterii exploatării victimelor traficului în mediul online. În contextul pandemiei actuale, reprezentanţii ONG-urilor au vorbit despre accentuarea dificultăților întâmpinate în activitatea de ajutorare a victimelor traficului de persoane, apreciind progresele realizate în crearea cadrului legal, dar subliniind necesitatea aplicării concrete a legii, precum și îmbunătățirea legislației privind ONG-urile.

Reprezentanţii autorităţilor statului au evidenţiat în intervențiile avute provocările generate de acest fenomen la nivel naţional sau local, precum şi politicile sau procedurile dezvoltate de ţara noastră pentru o mai mare eficiență.

“În ultimele luni, multe rapoarte și studii ne-au alertat despre o creștere a traficului de persoane cu efecte semnificative ce vor fi resimțite mult timp după ce va trece pandemia COVID-19” a semnalat domnul Angel Tîlvăr, subliniind faptul că “Grupul pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României recunoaște importanța eforturilor globale pentru a răspunde unei astfel de crize fără precedent.

Astăzi, ca în toate momentele de provocări istorice, avem șansa de a orienta viitorul spre o direcție mai bună. Criza COVID-19 va rămâne în memoria colectivă și va afecta multe generații care vor fi interesate nu doar dacă am trecut prin această pandemie, ci cum, ce lecții am învățat și acțiunile pe care le-am întreprins”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.