Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Angel Tîlvăr la OSCE: 'Președinția română a Consiliului UE acordă atenția cuvenită combaterii traficului de persoane'

Camera Deputatilor
Angel Tilvar

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a reprezentat România la cea de-a 19-a Conferință a “Alianței împotriva traficului de persoane”, organizată de OSCE la Viena.

Anul acesta, dezbaterile s-au axat pe felul în care tehnologia poate fi folosită de către traficanți, pentru a-și recruta și controla victimele sau pentru a scăpa de răspundere penală.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

Totodată, principalii actori în combaterea acestui flagel al zilelor noastre (analiști, instituții de forță, furnizori de asistență socială, ONG-uri) trebuie să găsească metode, în acord cu evoluțiile tehnologiilor moderne, pentru a maximiza impactul și eficacitatea luptei împotriva sclaviei moderne.

Dezbaterea s-a concentrat asupra modului în care cadrul legal și instituțional poate fi adaptat, în așa fel încât să sprijine efortul de prevenire, identificare, pedepsire și asistență. “Ca toate instrumentele moderne, tehnologia este o armă cu două tăișuri: poate ajuta traficanții, dar, în același timp, poate ajuta strategic orice proces de abordare eficientă a fenomenului, în sensul combaterii lui”, a subliniat domnul Angel Tîlvăr în intervenția sa.

Ținând seama de numărul mare de români care trăiesc, muncesc sau studiază în afara granițelor țării și care ar putea cădea victime traficului, este justificată atenția pe care Parlamentul României, Guvernul și, nu în ultimul rând, Președinția română a Consiliului UE o acordă combaterii acestei odioase infracțiuni împotriva demnității umane: sclavia modernă. “În ceea ce privește caracterul său transfrontalier, sclavia modernă are nevoie de un răspuns puternic, coordonat și descurajator, iar pentru aceasta niciun efort nu este prea mare”, a concluzionat deputatul Angel Tîlvăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.