Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul AUR Dan Tanasă cere demiterea adjunctului Avocatului Poporului în baza unei confuzii/ FOTO

captura Facebook
congresul UDMR

În ciuda avertismentelor că nu ești român dacă participi la congresul UDMR, deputatul AUR Dan Tanasă a mers să verifice participanții la evenimentul  de vineri. Deputatul AUR face însă o confuzie și prezintă o fotografie în care s-ar afla adjunctul Avocatului Poporului. În realitate, în imagine este un jurnalist maghiar.

Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureș. Unul dintre participanții la congresul UDMR de vineri, 17 septembrie a.c., a fost Molnar Zsolt, adjunct al Avocatului Poporului, instituție condusă de Renate Weber.

Participarea lui Molnar la congresul unei formațiuni politice încalcă prevederile Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, care interzice Avocatului Poporului și adjuncților să fie membri de partid, precum și principiile Rezoluției ONU nr. 48/134/20.12.1993, care stabilește principiul independenței instituției Avocatul Poporului.

Având în vedere această gravă și flagrantă încălcare a legii, pentru a nu submina autoritatea instituției Avocatul Poporului, solicit public doamnei Renate Weber demiterea imediată a domnului Molnar Zsolt din funcția de adjunct al Avocatului Poporului”, scrie Dan Tanasă pe Facebook.

STIRIPESURSE.RO a încercat să afle de la organizații Congresului UDMR cine este bărbatul din fotografia publicată de Dan Tanasă. Astfel, în imagine s-ar afla de fapt Pataky István, jurnalist Krónika și corespondent Magyar Nemzet.

De altfel, prezența adjunctului Avocatului Poporului la un asemenea eveniment nu încalcă Legea 35/1997, pentru că nu echivalează cu statutul de membru de partid. Molnar Zsolt are printre atribuțiile de adjunct al Avocatului Poporului și statutul minorităților naționale, iar UDMR nu este, din punct de vedere legal, un partid politic, ci o organizație a minorităților naționale. Adjunctul Avocatului Poporului este invitat în mod frecvent la evenimentele organizate de diverse minorități naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.