Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat Camelia Gavrilă: Candidez din partea Partidului Social Democrat la funcția de primar al Municipiului Iași

arhiva personala
Camelia Gavrila

Candidez din partea Partidului Social Democrat la funcția de primar al Municipiului Iași.”, este anunțul cunoscutei deputate de Iași, prof.dr.Camelia Gavrilă, vicepreședinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport a Camerei Deputaților. Ea susține că se bucură de încrederea colegilor de partid și de încrederea cetățenilor așa cum reiese din cercetările sociologice comandate de filiala PSD Iași. În opinia sa ”Iașul trebuie să devină centrul educațional, cultural și medical de referință al României.”

Vezi și: Nelu Tătaru a scăpat porumbelul: Nu sunt 994 de noi bolnavi COVID-19 așa cum a informat GCS, pentru că o parte sunt cei deja internați

”Istoria nobilă, frumusețea și spiritualitatea orașului Iași, așteptarea zadarnică a unor mari proiecte mereu amânate, valențele culturale, istorice și educaționale au reprezentat motive esențiale pentru a accepta provocarea unei noi ipostaze și a unui traseu politic și administrativ. Poarta  principală  de acces spre Uniunea Europeană, oraș situat strategic și simbolic la granița de est a țării, municipiul Iași trebuie să îndeplinească anumite standarde specifice modernității și dimensiunii europene, dincolo de proiecte mărunte, de viziuni limitate, de un sistem de management administrativ  bazat pe clientelism, abordări mediocre  și interese obscure.

Într-o perioadă dificilă, cu multe provocări de natură medicală, administrativă, economică, am decis să candidez pentru  a oferi cetățenilor SIGURANȚA unui proiect politic modern și creativ, perspectiva nivelului profesionist de implicare, dar și siguranța unei comunități dezvoltate, care înseamnă servicii publice de calitate, instituții medicale de nivel ridicat, evoluție economică în ritm ascendent, certitudinea unui Iași al culturii și educației valorizate deplin, conturarea treptată a unui oraș cu o infrastructură rutieră modernă, un spațiu urban complex și polivalent, capabil să-și valorifice, în egală măsură, potențialul turistic și economic.

În viziunea mea Iașul trebuie să devină centrul educațional, cultural și medical de referință al României, asigurându-se calitatea instituțiilor respective, efervescența intelectuală, anvergura cercetării științifice, valorificarea unei resurse umane cu pregătire înaltă, sprijinul unei administrații social-democrate implicate.

Decizia de a candida a fost și rezultatul votului de încredere oferit de cetățeni prin sondajele de opinie efectuate, aceștia au exprimat păreri favorabile, intenții de susținere, apreciere pentru cariera profesională și politică, menționând că doresc un reprezentant integru, profesionist și orientat, cu preocupare și empatie, spre nevoile și aspirațiile lor. Analizele sociologice, rezultatele sondajelor, ideile desprinse din focus grupuri, dar și votul intern  din Biroul Permanent Județean al Partidului Social Democrat – Filiala Iași mă onorează și mă responsabilizează în acest demers dificil.

Valoarea reperelor ieșene amintite este dublată de activitatea mea profesională, dedicată în totalitate serviciului public, educației în județul Iași, problemelor „cetății” sau susținerii conceptului de dezvoltare națională prin demersuri legislative și politici publice eficiente. Rezultatele consemnate în timp au reprezentat eforturi de echipă profesionistă, competențe manageriale, implicare activă, motivație profundă, în sensul construirii unei comunități mai bune. Cariera de profesor dăruit școlii, activitatea de  peste 12 ani în calitate de inspector  școlar general, ipostaza de director al unui colegiu de tradiție, Colegiul Național  „C. Negruzzi” din Iași, înființat în 1895 tocmai pentru a oferi o educație de elită  tuturor tinerilor, indiferent de condiția socială, sunt argumente care vorbesc  despre rolul  decisiv pe care l-am avut, în contexte de reformă și integrare europeană, pentru dezvoltarea învățământului ieșean. În acești ani școala ieșeană s-a remarcat constant prin calitatea învățământului, prin multitudinea proiectelor educaționale, europene derulate, s-au adăugat servicii educaționale la standarde europene, rezultate remarcabile la examene, olimpiade, concursuri naționale și internaționale, susținerea unui valoros centru de excelență, un management educațional eficient, profesori foarte bine pregătiți, dedicați unei meserii nobile, parteneriate de substanță cu universitățile ieșene.

Între anii 2000-2012 mandatele de consilier local, funcția de președinte al Comisiei de Învățământ – Cultură, poziția de viceprimar al Municipiului Iași au reprezentat alte contexte și  etape de cunoaștere și înțelegere a administrației publice locale, momente în care am susținut proiecte majore de dezvoltare a orașului, am preluat problemele cetățenilor spre analiză și dezbatere, am identificat  soluții și oportunități de evoluție în diferite domenii de competență. Orașul  Iași trebuie analizat și susținut  din dublă  perspectivă –  națională și internațională, pentru că acesta înseamnă istorie,  cultură, spiritualitate, potențial creativ. De asemenea, sunt așteptate proiecte majore, oportunități de dezvoltare și împlinire a destinului său ales, în acest sens contează și experiența mea din ipostaza de parlamentar,  de  președinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, cât și perspectiva de la nivelul Consiliului Național al PSD, în calitate de coordonator al Departamentului pentru Educație Națională.

Proiectul meu pentru Iași presupune o viziune modernă, cunoaștere, abordare strategică, integrată, de nivel național, o perspectivă clară asupra principalilor indicatori de dezvoltare, dar și armonizarea valențelor culturale, tradiționale cu deschiderea spre provocările lumii europene postmoderne.”, susține deputatul Camelia Gavrilă în comunicatul de presă remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.