Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul Elena Dinu cere măsuri urgente pentru stoparea exodului sportivilor români

Facebook
Cristina Elena Dinu

Deputatul Elena Dinu trage un semnal de alarmă cu privire la un fenomen care devine periculos pentru țara noastră. Ea a susținut o declarație politică prin care trage ”un serios semnal de alarmă tras autorităţilor autorizate ale statului român, în ideea de a întreprinde ceva pentru stoparea exodului sportivilor români. Iată că, după medici sau specialişti în IT, România se confruntă cu o situaţie mai puţin plăcută, ingrată chiar: ne pleacă şi sportivii!

Din păcate, aşa cum bine ştim cu toţii, cred că nu există colţişor din această lume în care să nu existe cel puţin un român, ca să nu mai vorbim despre instituţii de prestigiu la nivel mondial, de la NASA la instituţii guvernamentale din orice ţară de înalt nivel. Plecarea sportivilor reprezintă însă un aspect relativ nou, iar statul român este dator faţă de istoria sportului românesc, dar şi faţă de viitorul naţiunii, să adopte o strategie adecvată, pentru a stopa din faşă acest fenomen.

Presa relatează din ce în ce mai des despre cazurile tinerilor sportivi români care pleacă din țară, stabilindu-se în diferite țări, de la Ungaria la Statele Unite ale Americii, pentru că nu au condiții de a face performanță aici. Cei care părăsesc România sunt adolescenți și tineri de mare perspectivă, campioni la juniori nu doar din fotbal, ci și din alte ramuri sportive, la care România stă din ce în ce mai prost în ultimii ani.

De ce ne pleacă şi sportivii, nu doar medicii, IT-iştii sau muncitorii în construcţii? Este o întrebare la care aştept un răspuns din partea celor îndrituiţi. Ceea ce afirm este însă că fenomenul, deocamdată cel puţin fără amploarea colosală a specialiştilor din alte domenii care au ales exodul, trebuie analizat şi contracarat prin strategii coerente şi politici publice viabile.

Sportul este un domeniu care a oferit, de-a lungul istoriei moderne, cele mai mari satisfacţii, atât României, cât şi românilor. Sportul, prin campionii săi de frunte, a adus România pe cele mai înalte culmi ale performanţei, dar şi pe buzele a milioane şi milioane de oameni din toată lumea. Din aceste motive, nu ne putem permite să nu tratăm acest subiect cu lejeritate şi delăsare.

România înseamnă Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin, Ion Ţiriac, Lia Manoliu, Iolanda Balaş, Simona Halep, şi mulţi alţi perfomeri care au făcut să vorbească întreaga lume despre noi, dar şi să ne localizeze corect pe hartă! Să lăsăm campionii de mâine să plece din ţară, ca dintr-o casă pustie, şi să obţină mâine-poimâine medalii olimpice, mondiale şi europene pentru alte ţări, ar fi o crimă împotriva României! Mai ales că există ţări, precum Italia şi altele, unde sportivii imigranţi ar putea obţine cetăţenie sportivă, adică dreptul de a participa la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Este doar un exemplu care denotă faptul că alte state abia aşteaptă sportivi de import, cum ar fi  românii, cunoscuţi ca fiind genetic posesori de talent şi capacităţi incontestabile de performanţă.

Tinerii noştri sportivi au nevoie de atenţie şi infrastructură pentru a creşte în valoare şi a obţine rezultate de top. Fără o aplecare spre înfiinţarea unor baze sportive de strictă necesitate şi spre o strategie judicioasă de dezvoltare a centrelor de copii şi juniori, pentru fiecare ramură sportivă în parte, nu putem emite pretenţii. Şi atunci, să nu ne mai mirăm că ne pleacă şi sportivii! Să facem ceva pentru a-i opri, până nu va fi prea târziu…”, susține deputatul PSD într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.