Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul european Siegfried Mureșan: Acord final asupra revizuirii Bugetului Multianual al UE pentru 2021-2027

Radu Pop
Facebook
Siegfried Mureșan

Negociatorii reprezentând Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au anunțat un acord privind revizuirea bugetului multianual al UE pentru perioada 2021-2027. Această evoluție semnificativă survine în urma finalizării negocierilor de aseară, care au culminat cu transpunerea în legislație a acordului politic al Consiliului European de săptămâna precedentă.

Într-o declarație făcută publică de eurodeputatul Siegfried Mureșan, negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE în 2024, s-a arătat că alocarea bugetară revizuită va duce la creșterea finanțării pentru domenii cruciale, inclusiv securitatea externă, măsurile de securitate și apărare, sprijinul pentru vecinătatea imediată a UE și instituirea Facilității pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro.

„Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns aseară la un acord final asupra revizuirii Bugetului Multianual al UE pentru 2021 – 2027. Acest acord transpune în lege acordul politic al Consiliului European de săptămâna trecută.

Prin intermediul acestei revizuiri, vom avea la dispoziție mai multe fonduri pentru protecția securității externe, pentru securitate și apărare, pentru vecinătatea imediată a Uniunii Europene, precum și pentru crearea Facilității pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro.

Vom da votul final în plenul Parlamentului European înainte de sfârșitul lunii februarie.

Ca negociator- șef al Parlamentului European pentru Bugetul anual al UE din 2024, voi include sumele alocate pe acest an în Bugetul UE, astfel încât banii să devină disponibili imediat”, a declarat Siegfried Mureșan.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.