Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul european Siegfried Mureșan, despre intrare României în spațiu Schengen

Facebook/ Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Deputatul european, Siegfried Mureșan a publicat pe Facebook un mesaj, după aderarea României la spațiu Schengen.

"Un moment istoric de care se vor bucura 13 milioane de pasageri: România a intrat astăzi în spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

Mă bucur să călătoresc chiar astăzi cu avionul din România, în prima zi în care putem face acest lucru fără control de pașaport.

Aderarea la spațiul Schengen cu frontierele aeriene aduce beneficii concrete și imediate pentru milioane de români. Numai anul trecut, peste 13 milioane de pasageri din România au călătorit spre sau dinspre o țară a spațiului Schengen.

Cel mai important lucru al aderării este eliminarea controalelor de pașapoarte. La ore de vârf, cozile la controlul actelor de identitate ne costau și câteva zeci de minute.

Un alt impact pozitiv este că, atunci când vom zbura spre România dintr-o țară Schengen, vom călători de pe terminalele Schengen ale aeroporturilor. Acestea sunt situate în imediata apropiere a intrării în aeroport. Ca o comparație, terminalele non-Schengen pe care le-am folosit cu toții până astăzi pentru a veni în România din țările Schengen sunt, de multe ori, la 10 -20 de minute distanță de mers pe jos prin aeroport.

Pentru românii care fac naveta între locul de muncă din afara țării și familia din România, aderarea la spațiul Schengen cu frontierele aeriene înseamnă multe ore economisite anual cu călătoriile. Timp pe care acum îl putem petrece alături de cei dragi.

Aderarea la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime este un succes al negocierilor duse de autoritățile din România în ultimii ani, cu sprijinul total și permanent al Parlamentului European. Sunt convins că ridicarea controalelor la frontiera terestră va urma în viitorul apropiat.", este mesajul publicat de Siegfried Muresan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.