Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul liberal Daniel Constantin a locuit gratuit într-un apartament de lux din București și a omis acest lucru în declarația de avere

GIP - Grupul de Investigații Politice
Grupul de Investigatii Politice

Deputatul liberal Daniel Constantin a locuit doi ani într-un apartament de lux din București, fără a plăti vreun ban și fără să declare acest lucru în declarația de avere.

Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, publică documentele care arată că Daniel Constantin a primit dreptul de a locui gratuit într-un apartament al unui om de afaceri.

„În 28 august 2014, firma Event Trade Consulting deținută de Ramona Constantin, soția lui Daniel Constantin, a închiriat un apartament de 182 metri pătrați aflat în complexul rezidențial Alia Apartments de pe strada Mareșal Averescu. Situat în apropierea Arcului de Triumf, Alia Apartments este unul dintre cele mai luxoase complexe rezidențiale noi din București.

În 8 octombrie 2015, contractul de închiriere a fost cesionat, cu titlu gratuit, lui Daniel Constantin. Două luni mai târziu, în 17 decembrie 2015, deputatul Daniel Constantin a încheiat cu Alexandru Reff (om de afaceri și avocat specializat în imobiliare) o „Promisiune de vânzare și comodat”. În baza acestui precontract, Constantin a primit de la Reff 207.000 euro plus TVA, cu care a cumpărat apartamentul în aceeași zi, 17 decembrie 2015. Reff a suportat și impozitele și cheltuielile aferente acestei tranzacții.

O săptămână mai târziu, pe 23 decembrie, Daniel Constantin i-a vândut apartamentul lui Alexandru Reff, în schimbul banilor pe care îi primise pentru a cumpăra apartamentul. Din nou, toate impozitele și cheltuielile implicate de încheierea contractului (taxe notariale, întabulare șamd) au fost suportate de Reff.

În schimbul rolului jucat în această afacere, Constantin a primit de la Reff „un drept de folosință gratuită asupra apartamentului pentru o perioadă de doi ani, începând cu data achiziției”.

Așadar Daniel Constantin a locuit gratuit în apartamentul de lux între decembrie 2015 și decembrie 2017.

În declarația de avere există o rubrică (Puctul VI) în care cei ce își declară averea trebuie să completeze cadourile, serviciile sau avantajele primite gratuit a căror valoare depășește 500 de euro. Chiria unui apartament cum este cel în care a locuit gratuit Daniel Constantin depășește 2.000 de euro lunar. În ciuda acestui fapt, deputatul Constantin nu a trecut în niciuna dintre declarațiile sale de avere faptul că a primit de la un om de afaceri dreptul de a folosi gratuit, timp de 2 ani, un apartament de lux din București”, arată Grupul de Investigații Politice.

Toate documentele pot fi consultate aici: https://grupul.ro/reteta-daniel-constantin/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.