DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deputatul Nicolae Georgescu pune tunurile pe Ministrul Finanțelor Publice! `Domnule Cîțu, ce faceți cu banii împrumutați`?

arhiva personala
Nicolae Georgescu

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș se arată de-a dreptul siderat de modul în care România se împrumută... Tot mai des și cu sume tot mai mari! Mai ales că banii nu se regăsesc nici măcar în măririle de alocații, pensii ori salarii!

,,Domnul Cîțu a împrumutat recent jumătate de miliard de lei vechi... Împrumutul s-a făcut printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 39 de luni, la un randament mediu de 3,46% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României(BNR). Valoarea nominală a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar băncile au subscris 904,2 milioane de lei.

Cumva, acest ministru, acești guvernanți, au dat vreo explicație pentru împrumut? Au explicat de ce această sumă și ce vor face cu ea? Din păcate, nu...” și-a început atacul la adresa ministrului Finanțelor Publice, deputatul PSD de Argeș.

Nicolae Georgescu a continuat să tragă semnalul de alarmă cu privire la modul în care România se îndatorează. ,,Marţi este programată o licitaţie suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni pentru obligaţiuni. În plus, Ministerul Finanţelor Publice a planificat, în luna iulie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,8 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 3,8 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 540 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Cifrele sunt unele uriașe, însă, din păcate, nu se regăsesc în buzunarul românilor” a mai spus Nicolae Georgescu.

Pentru parlamentarul PSD, durerea cea mare este legată de faptul că, deși România se împrumută, alocațiile, pensiile și salariile nu vor crește așa cum era prevăzut în lege...

,,Florin Cîţu, a anunţat că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent în jurul a 15%. Înțeleg că proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de Guvern din această săptămână. Însă, este o mare șmecherie guvernamentală. Alocațiile trebuiau dublate, așa cum prevedea legea inițiată și PSD, și atenție!, lege care are susținerea Curții Constituționale a României.

Legat de pensii, înțeleg că se așteaptă rectificarea bugetară din luna august. Domnul Cîțu susține o mărire cu doar 10%, deși aceasta trebuia să fie de 40%! Așadar..., o nouă țeapă a pnl-iștilor!

Iar cu privire la salarii, și, în special, la cele ale profesorilor – salarii ce trebuiau să crească cu 50% în luna septembrie, guvernanții chiar nu mai spun nimic! Până la urmă, și tăcerea este un răspuns...

Însă, domnule Cîțu, ce faceți cu banii împrumutați”? a încheiat deputatul Nicolae Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.