Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul PMP Petru Movilă: 'Soluţia prin care ministrul Educaţiei să nu fie implicat în examenul de Rezidenţiat nu e sănătoasă'

romania tv
examen rezidentiat

Deputatul PMP Petru Movilă a declarat, marţi, referitor la proiectul de lege privind Rezidenţiatul, că soluţia găsită "nu este foarte sănătoasă", menţionând, însă, că pentru deblocarea situaţiei el trebuie adoptat săptămâna viitoare de Camera Deputaţilor şi trimis cât mai repede la promulgare, anunță AGERPRES.

Citește și: Autoritățile au descins în forță! Pericol mare pentru români! Ce au găsit

"PSD şi o parte din ALDE încă se laudă că au rezolvat problema Rezidenţiatului. Şi-au bătut joc de sistemul de sănătate, de rezidenţi, de tineri care vor să intre în sistemul de sănătate, pentru că reglementarea pe care au găsit-o acum, o reglementare şchioapă, o reglementare care nu este sănătoasă, aceea ca ministrul Educaţiei să nu fie implicat, prin semnătură, Ministerul Educaţiei să nu fie implicat prin semnătură, în documentele care stau la baza a concursului de Rezidenţiat, să fie scos din această ecuaţie. Este o soluţie care nu este foarte sănătoasă, dar, aşa cum este, putea fi găsită mult mai devreme dacă Guvernul României, ministrul Sănătăţii şi responsabili din Ministerul Învăţământului şi-ar fi dorit cu adevărat să reglementeze problema susţinerii examenului de Rezidenţiat", a afirmat Movilă, la Parlament.

El a spus că problema a fost rezolvată "pe ultima sută de metri" datorită media, rezidenţilor, părinţilor şi pacienţilor.

"Condamnăm modul în care Ministerul Sănătăţii şi doamna Dăncilă au înţeles să rezolve această problemă, acum, pe ultima sută de metri, datorită dumneavoastră, media, datorită rezidenţilor, părinţilor şi, sigur, şi a pacienţilor s-a găsit această soluţie, care sperăm ca săptămâna viitoare să ajungă la promulgarea preşedintelui. Ştiţi foarte bine că la Senat s-a hotărât acest lucru, luni va ajunge la Camera Deputaţilor proiectul de lege de modificare a OUG 18, marţi la plen să fie la votul final, să fie votată această lege, să ajungă de urgenţă la preşedinte şi la sfârşitul săptămânii, efectiv, Guvernul României să emită acea Hotărâre de Guvern care să permită organizarea rezidenţiatului", a adăugat deputatul PMP.

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de marţi, în unanimitate (72 de voturi "pentru"), propunerea legislativă pentru modificarea OG 18/2009 privind organizarea şi finanţarea Rezidenţiatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.